Digitaalisuus

Minecraftin mahdollisuudet huomattu markkinoinnissa – myös kiinteistöalan suuri toimija Caverion hyödyntää peliä koululaisille järjestetyssä kilpailussaan

25.5.2023 11:43
Mikko Perttunen
Tavoitteena on lisätä alan houkuttelevuutta tulevaisuuden tekijöiden parissa.

MarkkinointiUutiset kirjoitti aiemmin tällä viikolla, kuinka energiayhtiö Helen oli päättänyt hyödyntää Minecraftia energiavalistuksessaan. Nyt rakennuspeliin on tarttunut myös suomalainen kiinteistöalan suurtoimija Caverion, joka järjestää syksyllä koululaisille suunnatun kilpailun, jossa oppilaat pääsevät suunnittelemaan ja rakentamaan energiaviisaita koulurakennuksia. Kilpailu toteutetaan Microsoftin Minecraft Education -pelimaailmassa.

Oppimateriaali on laadittu yhdessä Caverionin energia-asiantuntijoiden ja Microsoftin Minecraft Education -osaajien kanssa. Materiaalin pilotoinnista on vastannut Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuritoimen STEAM-verkosto.

Samalla kun Caverion haluaa auttaa lapsia ja nuoria energiakriisin ymmärtämisessä ja vastuullisten ratkaisujen löytämisessä omasta arjestaan, se tietysti toivoo, että nuorissa syttyisi kipinä alan töitä kohtaan. Tarkoituksena on myös varmasti lisätä brändin tunnettuutta.

"Tarvitsemme osaavia tekijöitä vastuullisemman ympäristön rakentamiseen."
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

– Meille on luontevaa tarjota lapsille ja nuorille tämä mahdollisuus oppia itse rakentamaan energiaviisasta lähiympäristöä. Tarvitsemme osaavia tekijöitä vastuullisemman ympäristön rakentamiseen. Meillä on jo nyt tarve rekrytoida uusi osaaja joka arkipäivä. Eikä vauhti ole vähenemään päin, toteaa Caverion Suomen toimitusjohtaja Ville Tamminen tiedottessa.

Suomen energiaviisain koulu -kilpailu on käynnissä Minecraft Educationissa viiden viikon ajan ensi syksynä. Tuomareina toimivat Caverionin energia-asiantuntijat, Microsoftin Edu-tiimi ja Minecraftiin vihkiytynyt tubettaja Beata Rodas eli Paqpa.

Lue myös: Työharjoittelija loi peliympäristöä, ja voittajan valitsee Lakko – Helenin kampanjassa lapset oppivat energiamuodoista Minecraft-pelin kautta