Zalando
Digitaalisuus

Zalando pestaa tekoälyn auttamaan ihmisiä pukeutumisessa

19.4.2023 11:02
Mikko Perttunen
ChatGPT:tä hyödyntävä muotiassistentti huomioi tulevaisuudessa myös asiakkaan omat erityismieltymykset.

Muotiverkkokauppa Zalando lanseeraa ChatGPT:n avulla toimivan muotiassistentin. Sen ensimmäinen beta-versio tulee valikoitujen asiakkaiden käytettäväksi kevääseen mennessä.

Muotiassistentti toimii ChatGPT:n voimalla Zalandon sovelluksessa ja verkkosivustoilla. Sen tavoitteena on parantaa verkkokaupassa ostamisen ja löytämisen kokemusta. Asiakkaat voivat esittää tekoälylle kysymyksiä omin sanoin, ja se auttaa heitä navigoimaan Zalandon valikoimassa intuitiivisemmin.

Asiakas voi esimerkiksi kysyä "Mitä minun pitäisi pukea Madridissa toukokuussa olevaan häihin?"
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Asiakas voi esimerkiksi kysyä "Mitä minun pitäisi pukea Madridissa toukokuussa olevaan häihin?", jolloin Zalandon muotiavustaja pystyy ymmärtämään, että kyseessä on juhlava tilaisuus, arvioi millainen sää Madridissa on toukokuussa ja antaa sen perusteella suosituksista vaatteiden suhteen. Tulevaisuudessa assistenttiin voidaan yhdistää myös asiakkaan omia mieltymyksiä, kuten hänen suosikkibrändejään ja saatavilla olevia tuotteita asiakkaan koossa.

Ensimmäinen beta-versio julkaistaan kevään aikana englanniksi ja saksaksi, ja se on saatavilla Saksassa, Irlannissa, Isossa-Britanniassa ja Itävallassa.