Kuvaaja:
Digitaalisuus

Tekoäly neuvoo kuluttajan ostosten äärelle

24.3.2023 10:59
Mikko Perttunen
Klarnan ja OpenAI:n shoppailutyökalu tulee ensin testiin Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Maksupalveluita tarjoava Klarna ja tekoälytutkimuskeskus OpenAI julkaisivat eilen uuden shoppailukokemusta muuttavan yhteistyön. Klarna on hyödyntänyt OpenAI:n protokollaa kehittääkseen laajennuksen, jonka avulla ChatGPT:n käyttäjät voivat saada kuratoituja ja personoituja tuotesuosituksia pyytäessään shoppailuun liittyvää inspiraatiota ja neuvoja työkalulta.

Samalla ChatGPT luo suosituksista suorat linkit, joiden avulla käyttäjät voivat shoppailla kyseisiä tuotteita Klarnan etsi- ja vertaile -työkalulla. Klarna on yksi ensimmäisistä brändeistä, joiden kanssa OpenAI tekee yhteistyötä tekoälylaajennuksensa kanssa.

ChatGPT valitsee keskustelun perusteella automaattisesti, milloin se hyödyntää laajennusta.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Jos käyttäjä siis esimerkiksi haluaa ostaa yksisarvisia rakastavalle lapselle jotain syntymäpäivälahjaksi, hän voi kysyä inspiraatiota ChatGPT:ltä ja saa välittömästi kuratoituja ehdotuksia yksisarvisiin liittyvistä lahjoista. Jos vaihtoehdot eivät tyydytä, käyttäjä voi antaa ChatGPT:lle palautetta, ja työkalu tuottaa välittömästi listan uusia tuote-ehdotuksia.

Esimerkki Klarnan laajennuksen toiminnasta ChatGPT:ssä.

Kuluttaja voi asentaa Klarnan laajennuksen ChatGPT:n omasta kaupasta. ChatGPT valitsee keskustelun perusteella automaattisesti, milloin se hyödyntää laajennusta.

Klarna on sitoutunut OpenAI:n periaatteeseen kehittää tekoälyä turvallisesti ja vastuullisesti. Siksi Klarnan laajennus esitellään asteittain ChatGPT:n käyttäjille alkaen ChatGPT Plus -tilaajista Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Työkalu tulee myöhemmin saataville laajemmalle kuluttajajoukolle turvallisuuteen liittyvien testien, kehitysten ja parannusten jälkeen.