Videobot
Viestintä

Suomalainen Videobot yhteistyöhön yhdysvaltalaisen Deelin kanssa – tavoitteena nopea kansainvälinen kasvu

10.11.2023 9:52
Mikko Perttunen
Kumppanuus helpottaa Videobotin kansainvälisiä rekrytointeja.

Suomalainen startup-yritys Videobot on alkanut käyttää yhdysvaltalaisen Deelin palveluita mahdollistaakseen nopean rekrytoinnin uusissa kohdemarkkinoissa.

Turkulaislähtöinen Videobot tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden upottaa tekstin ja puhekuplien sijaan verkkosivuilleen videobotin, jossa potentiaalinen asiakas, äänestäjä tai yhteistyökumppani voi navigoida yrityksen verkkosivuilla videokuvan avustuksella.

Deel on puolestaan HR-alustateknologiaan ja kansainvälisen palkkaukseen erikoistunut yritys.

Alle vuosi perustamisensa jälkeen Videobotilla on jo 200 yritysasiakasta 15 eri maassa, ja sen liiketoiminta kasvaa erityisesti Ruotsissa, Yhdysvalloissa ja espanjankielisillä markkinoilla ympäri maailmaa. Suomessa Videobotin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa MoiMobiili, Supercell ja Nelonen Media. Yhteistyön Deelin kanssa arvellaan mahdollistavan yrityksen nopean kasvun kansainvälisesti.

– Olemme käyttäneet Deelin EOR-palvelua palkataksemme osaajia paikallisesti uusille markkinoille. Törmäsimme useiden potentiaalisten asiakkaiden kanssa seinään, jos emme pystyneet sopimaan heti ensitapaamista käytävän paikalliskielellä. Olemme lähiaikoina myös panostaneet palkkaukseen nopeasti kasvavilla markkinoilla, esimerkiksi Ruotsissa olemme palkanneet lyhyen ajan sisään kolme uutta työntekijää, Videobotin operatiivinen johtaja Elia Elenius kertoo.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Deelin kautta yritykset voivat hoitaa palkanmaksun, saada parempia yhteistyösopimuksia esimerkiksi työterveydenhuollossa sekä hoitaa etänä työskenteleville työntekijöille kaikki tarvittavat työtarvikkeet tietokoneista kuulokkeisiin ja työpöytiin.

– Videobotin kaltaiset yritykset ovat usein asiakkaitamme, sillä ne kasvavat raketin käyrällä ja tarvitsevat osaavaa työvoimaa ympäri maailmaa. Tytäryhtiön perustaminen uuteen maahan on kallista, Deelin Suomen myyntijohtaja Erkko Puranen kertoo.

– Meille on itsestäänselvyys, että palkkaamme mahdollisimman diversiteetin joukon työntekijöitä ympäri maailmaa. Meillä on tiimissä seitsemän eri kansalaisuutta, eri sukupuolia eri tehtävissä ja kaksikymppisistä keski-ikäisiin. Uskomme, että joustavat työolot, nopea kasvu ja mielenkiintoinen, täysin uusi toimiala ovat tehneet Videobotista houkuttelevan vaihtoehdon kansainvälisille osaajille, Elenius toteaa.