Luovuus

Pohjois-Karjala palkkasi kesätöihin kolme vaatesuunnittelijaa – vaihtuvatko farkut verkkarihousuun?

31.5.2023 12:42
Mikko Perttunen
Pohjois-Karjala on tänä vuonna Flow-festivaalien virallinen kumppani.

Pohjois-Karjala on palkannut kolme nuorta vaatesuunnittelijaa, Priss Niinikosken (kuvassa vasemmalla), Elina Heilasen ja Juha Vehmaanperän luomaan uuden asusteen tai vaatteen kiertotalousteeman pohjalta sekä tulkitsemaan Pohjois-Karjalaa uudesta näkökulmasta.

Suunnittelijoiden luomukset ovat esillä Flow-festivaalilla, ja suunnittelijoiden matkaa voi seurata myös heidän sometileillään. Valinnat suunnittelijoista teki pohjoiskarjalaiset juuret omaava Camperin luova johtaja Achilles Ion Gabriel, joka on myös mukana Pohjois-Karjalan showroomissa Flow’ssa.

– Kampanjan kautta haluamme puhutella aivan uudenlaista kohderyhmää merkityksellisellä viestillä. Redesigner-projekti osoittaa, että jätteenä pidetty raaka-aine voi saada uutta arvoa ja uuden elämän luovan suunnittelun kautta. Teema kiinnostaa, sillä saimme yhteensä 88 aivan loistavaa hakemusta, Pohjois-Karjalan maakuntaliiton markkinointipäällikkö Heli Räsänen kertoo tiedotteessa.

Aluemarkkinoinnillisesti kiinnostavaa on myös se, että Pohjois-Karjala on tänä vuonna Flow-festivaalien virallinen kumppani.

– Pohjois-Karjala ei ole minulle alueena erityisen tuttu, mutta odotan innoissani, että pääsen sukeltamaan pintaa syvemmälle. Hyödynnän töissäni paljon teollisuuden ylijäämää ja uusiokäytän jo olemassa olevaa materiaalia. Tällä hetkellä työstän projektia, joka yhdistää 3D-tulostusta sekä perinteistä virkkausta ja neuletta. Redesigner-työtäni tulen lähestymään myös kokeilevan, kestävän ja ennakkoluulottoman suunnittelun kautta, Vehmaanperä, yksi suunnittelijoista, sanoo tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)