Kuvaaja:
Toimistot

Ohjelmistoyritys Virnex Group osti markkinointiin, vastuullisuusohjelmiin ja verkkopalveluihin erikoistuneen lahtelaisen Oakhill Groupin

10.8.2023 10:53
Mikko Perttunen
Konsernin työntekijöiden määrä nousee yli sadan.

Lahdessa ja Espoon Keilaniemessä toimiva ohjelmistoyritys Virnex Group teki elokuun alussa yrityskaupat lahtelaisesta Oakhill Groupista.

Kaupan mukana siirtyivät niin työntekijät kuin liiketoiminnat kolmesta eri yrityksestä: kestävään markkinointiin erikoistuneesta Oakhill Oy:sta, vastuullisuusohjelmiin erikoistuneesta Think Furtherista ja verkkopalveluihin erikoistuneesta Tammi Digitalista. Myytyjen yritysten liikevaihto oli viime vuonna yhteensä noin 1,35 miljoonaa euroa.

– Virnexillä on ollut vahva kokonaisvaltainen osaaminen tekoälyä hyödyntävissä digitaalisissa ratkaisuissa, joilla tehostetaan liiketoimintaa, resurssien käyttöä, prosesseja ja kannattavuutta. Älykäs digitalisoituminen on kuitenkin vasta yksi kolmesta kovasta kärjestä, joiden ehdoilla tulevaisuuden liiketoimintaa kehitetään, toteaa Virnex Groupin hallituksen operatiivinen puheenjohtaja Jarkko Multanen (kuvassa toinen oikealta) tiedotteessa.

Hän lisää, että liiketoiminnan siirryttyä verkkoon tarvitaan erityisesti vahvaa digitaalisen viestinnän ja kaupallistamisen osaamista.

"Ja näillä kahdella ei ole mitään merkitystä, ellei niillä edistetä kestävyyttä."
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

– Ja näillä kahdella ei ole mitään merkitystä, ellei niillä edistetä kestävyyttä. Kaiken liiketoiminnan kytkeminen osaksi globaalin kriisin ratkaisua on liiketoiminnan elinehto, Multanen summaa.

Osaamisen yhdistäminen tarjoaa mahdollisuuksia myös uudenlaisten tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen.

– Älykäs digitaalisuus ja kestävyyden optimointi kulkevat vahvasti käsi kädessä. Jatkossa voimme tarjota vastuullisuuskonsultoinnin lisäksi myös konkreettiset välineet esimerkiksi vastuullisuusraportoinnin pohjalle tarvittavan datan keräämiseen, prosessien tehostamiseen tai materiaalivirtojen seurantaan, sanoo Think Furtherin perustajan ja toimitusjohtajan paikalta Virnex Groupin vastuullisuusjohtajaksi ja vastuullisuusliiketoimintayksikön johtajaksi nimitetty Joona Kallinen (kuvassa vasemmalla).

Uuden Virnex Groupin yhteenlaskettu liikevaihto on nyt noin 12,5 miljoonaa euroa, ja työntekijöitä on yli sata. Viime vuonna kasvua oli 20 % ja liikevaihto 8,9 miljoonaa. Virnex Groupin asiakkaita ovat muun muassa Kemppi, Kempower, Hartwall, Luhta, NCC, Kiinteistömaailma, Työllisyysrahasto, Volvo sekä kaikki Suomen suurimmat pankit ja teleoperaattorit.