Luonkos
Brändit

Suomalainen luonnonkosmetiikkayritys myi liiketoimintansa kasvattaakseen brändiä erityisesti Yhdysvalloissa

20.9.2023 8:00
Mikko Perttunen
Toimitusjohtaja ja perustaja: ”New Yorkin matkallani tajusin huikean potentiaalin mutta myös sen, että yksin meistä ei ole Amerikan valloitukseen.”

Naantalilainen luonnonkosmetiikkayritys Luonkos Finland Oy on myynyt liiketoimintansa kuluttajabrändien kehitykseen sekä kansainväliseen verkkokauppaan erikoistuneelle eBrands Global Oy:lle.

Luonkosin metsämikrobeja sisältävät ja vedettömät luonnonkosmetiikkatuotteet on huomioitu esimerkiksi New York Timesissa.

Luonkosin organisaatio jatkaa osana eBrandsin toimintaa tukemassa brändin kasvua ja sen tuotekehitystä.

– Kotimainen brändimme on kehitetty ihan nollista omin voimin ja kaipasimme lisäresursseja sekä osaamista kansainvälistymiseen. New Yorkin matkallani tajusin huikean potentiaalin mutta myös sen, että yksin meistä ei ole Amerikan valloitukseen. Olemme erittäin tyytyväisiä eBrands-yhteistyöhön ja odotamme siltä paljon. Koko tiimi jatkaa töitään Luonkosin asiakkaiden palvelemiseen sekä kasvun edistämiseen, kertoo Luonkosin toimitusjohtaja ja perustaja Piritta Fors tiedotteessa.

Luonkosista muistutetaan, että kansainvälistyminen vaatii resursseja, joita ilman pääomasijoittajien tukea on vaikea toteuttaa.

– Suomessa ei oikein ole yksittäisille kasvaville kuluttajabrändeille toimivia pääomamarkkinoita kasvun tukemiseen. Koimme, että liiketoiminnan myyminen ja yrittäjien sitouttaminen brändin tulevaan kasvuun on tässä vaiheessa paras tapa palvella nykyistä ja tulevaa asiakaskuntaa, Fors lisää.

Robin Baden, Jonne Välilän ja Erika Ottelan Vuonna 2020 perustama eBrands keskittyy Pohjoismaisten brändien ostoihin ja toiminnan skaalaukseen suurilla markkina-alustoilla keskittyen erityisesti Pohjois-Amerikkaan. Viimeisen kolmen vuoden aikana yritys on ostanut yli 20 kuluttajabrändiä ja yhtiön liikevaihto on jo useassa kymmenessä miljoonassa eurossa. Yritys myy omia brändejään kanavariippumattomasti kuluttajille ympäri maailmaa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)