Štefan Štefančík / Unsplash
Digitaalisuus

Sponsor Capital ostaa Fonectan yhdessä yhtiön johdon kanssa

20.11.2023 8:42
Mikko Perttunen
”Näemme konsernissa tunnetun brändin ja lupaavia kasvunäkymiä.”

Fonectan omistajapohja vaihtuu, kun Sponsor Capital yhdessä yhtiön johdon kanssa ostaa konsernin koko osakekannan eli kaikki Fonecta-konsernin yhtiöt Triton Partnersilta.

Kaupassa Fonecta-konserniin kuuluvat digimarkkinointi-, taksi- ja tietopalveluita tarjoavat yhtiöt Fonecta Oy, 020202 Palvelut Oy, 02 Taksi Oy, 020202 Ratkaisut Oy ja OIKIO Digital Performance Agency Oy siirtyvät uuteen omistukseen.

– Fonecta-konsernin yhtiöt tekevät kannattavaa liiketoimintaa kasvavalla markkinalla. Näemme konsernissa tunnetun brändin, suuren asiakaskunnan, vahvan markkina-aseman ja lupaavia kasvunäkymiä, Sponsor Capitalin Sami Heikkilä sanoo tiedotteessa.

Fonecta-konsernin johto jatkaa tehtävissään ja sijoittaa yhtiöön. Myös konsernin tulevat hallituksen jäsenet sijoittavat yhtiöön. Kaupan toteutuminen vaatii vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

– Saamme Sponsorista aktiivisen omistajan, joka tuntee suomalaisen markkinan ja on sitoutunut kehittämään liiketoimintaamme sekä kasvattamaan omistaja-arvoa, sanovat Fonectan toimitusjohtaja Patrik Sallner ja 020202-yhtiöiden toimitusjohtaja Pekka Harju tiedotteessa.

Fonecta Caller -sovelluksella on lähes 100 000 maksavaa tilaajaa ja Fonectan palveluissa tehdään 1,4 miljoonaa hakua päivässä. Valtakunnallisen 02 Taksin kautta tilataan lähes 1,5 miljoonaa taksikyytiä vuodessa. Konsernin arvioitu liikevaihto vuonna 2023 on noin 70 miljoonaa euroa ja käyttökateprosentti noin 23 prosenttia.

Omistajanvaihdoksella ei ole suoria vaikutuksia yhtiöiden työntekijöihin, asiakkaisiin tai yhteistyökumppaneihin.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)