Toimistot

TBWA\Helsingin ja Tietoevryn menestystyö The Polite Type sai kaksi palkintoa arvostetussa Red Dot -kilpailussa, Suomen kärkitoimisto nappasi yhteensä neljä pystiä

Kampanja on niittänyt toistuvaa menestystä alan kilpailuissa.
Kuva:
Tietoevry
TBWA\Helsingin ja Tietoevryn menestystyö The Polite Type sai kaksi palkintoa arvostetussa Red Dot -kilpailussa, Suomen kärkitoimisto nappasi yhteensä neljä pystiä

The Polite Type lienee viime vuosien menestyksekkäimpiä suomalaistöitä markkinoinnin saralla, sillä TBWA\Helsingin ja Tietoevryn yhteisponnistus on korjannut palkintoja useissa eri kilpailuissa – niin kotimaassa kuin myös ulkomaillakin. Yhteistyössä oli mukana myös Lasten ja nuorten säätiö.

Voitonjuhlille ei näytä tulevan loppua, sillä nyt työ on palkittu kansainvälisessä Red Dot Award -muotoilukilpailussa, jossa The Polite Type voitti The Best of the Best -palkinnon erityisen innovatiivisesta ja merkityksellisestä ideasta Advertising/Digital Campaigns-sarjassa sekä Red Dot -palkinnon Typography/Typefaces-sarjassa

Palvelumuotoilun keinoja hyödyntävällä bränditeolla Tietoevry ja TBWA loivat The Polite Type -fontin, joka pyrkii estämään verkkokiusaamista korvaamalla automaattisesti käyttäjän kirjoittamat loukkaavat sanat neutraaleilla vaihtoehdoilla.

Aiemmin työ on palkittu muun muassa kansainvälisessä D&AD Awards -kilpailussa sekä kotimaassa Grand Onessa ja Vuoden Huiput -kisassa.

– The Polite Type on osoitus siitä, miten teknologia voi innovatiivisesti sovellettuna auttaa meitä erilaisissa yhteiskunnallisissa haasteissa. Arvokkaimman Red Dot -palkinnon voittaminen meille todella tärkeästä aiheesta merkitsee tietysti paljon. On upeaa, että maailman arvostetuin muotoilupalkinto voitetaan ehkäisemällä lasten ja nuorten verkkokiusaamista. Meille on ollut erityisen tärkeää tehdä pitkäjänteistä työtä nuorten parissa ja edistää teknologian vastuullista käyttöä, sanoo TietoEVRYn viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Kia Haring tiedotteessa.

Vuoden toimisto -kilpailua monen vuoden ajan hallinnut TBWA\Helsinki voitti kisassa yhteensä neljä pystiä. Toimiston töistä kunniaa saivat The Polite Typen lisäksi Fortum Vipu ja Lahden kaupungille suunniteltu Kaupunkisukset-kampanja.

Red Dot Award -kilpailu on maailman arvostetuimpana pidetty kansainvälinen muotoilun ja designin kilpailu. Vuodesta 1955 asti jaetut Red Dot -palkinnot palkitsevat innovatiivista ja merkityksellistä designia.

Lue myös:

Tässä ovat kaikki Grand One -kilpailun palkitut

Monet ennakkosuosikit pitivät pintansa Vuoden Huiput -kisassa

TBWA\Helsinki pokkasi kaksi palkintoa arvostetussa D&AD Awards -kilpailussa, myös Kurio sai tunnustusta

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa