Toimistot

Suomalainen IPR-lakitoimisto yhteistyöhön kiinalaisen teknologiajätin kanssa

7.6.2023 16:06
Mikko Perttunen
Monen vuoden hierominen palkittiin viimein.

IPR-lakitoimisto Kolster on solminut yhteistyösopimuksen kiinalaisen Tencent Holdings -yhtiön kanssa. Tencent on valtava sosiaalisen median sekä internetpalveluiden tarjoaja sekä muun muassa suomalaisen Supercellin pääomistaja. Tencent Holdingsin kokonaan tai osittain omistavia yhtiöitä ovat muun muassa Riot Games, Epic Games ja Universal Music Group, mikä tekee yhtiöstä maailman suurimpia pelialan yrityksiä.

Kolster on vuosikymmenet panostanut IPR-osaamiseen kansainvälisillä markkinoilla ja nyt solmittu kumppanuus vaikutusvaltaisen toimijan kanssa on merkittävä sekä taloudellisesti että strategisesti.

– On erityisen hienoa, että näin merkittävä yritys on valinnut meidät yhdeksi IPR-kumppanikseen. Yhteistyö Tencentin kanssa on iso harppaus kansainvälisissä toiminnoissamme, Kolsterin toimitusjohtaja Timo Helosuo sanoo tiedotteessa.

Kumppanuuden myötä Kolsterilla ollaan myös tyytyväisiä siihen, että asiantuntemus sisältötuotannossa ja verkkokaupassa kasvaa, ja asema Kiinan markkinoilla vahvistuu entisestään. Tencentin pääkonttori ja Kolsterin Kiinan-toimisto sijaitsevat molemmat Shenzhenissä.

Tencent-yhteistyön eteen vuodesta 2016 töitä tehnyt, Kolsterin Kiina-deskin IP-asiantuntija Zhangping Wu kertoo, että prosessi on ollut pitkä, ja sopimuksen yksityiskohdista on keskusteltu useaan otteeseen. Kumppanisopimus merkitsee paljon Wulle myös henkilökohtaisesti.

– Tencentin mobiilisovellukset ovat olleet käytössäni nuoruudesta asti. Olin lukiolainen, kun yhtiö perustettiin vuonna 1998, ja otin nopeasti käyttööni yhtiön ensimmäisen pikaviestisovelluksen QQ:n. Siitä kehitetty WeChat-sovellus on käytössäni joka päivä, hän kertoo.

Artikkelia muokattu 8.6. kello 9.03: Korjattu PR-sana IPR:ksi otsikossa ja artikkelin alussa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)