Gabrielle Henderson / Unsplash
Digitaalisuus

Punamusta Media ostaa 77 henkilöä työllistävän suunnittelu- ja ohjelmistoyrityksen

31.5.2023 11:36
Mikko Perttunen
Kauppa on osa konsernin digitaalisten palveluiden kehittämisen strategiaa.

Punamusta Media Oyj on tänään ostanut digitaalisia palveluja ja ratkaisuja tarjoavan Exove Oy:n koko osakekannan. Tiedotteessa kerrotaan, että kauppa yli kaksinkertaistaa digitaalisen palvelukehityksen ammattilaisten määrän konsernissa. Juuri tällä alueella konserni tavoittelee voimakasta kasvua.

Exove on suunnittelu- ja ohjelmistoyritys, jonka liikevaihto vuonna 2022 oli 6,3 miljoonaa euroa, ja se työllisti keskimäärin 77 henkilöä. Liiketulos painui viime vuonna kuitenkin 900 000 euroa tappiolle. Exove kehittää digitaalisia palveluita eri toimijoille pörssiyhtiöistä startupeihin ja mediataloista julkisiin toimijoihin. Sen asiakkaita ovat muun muassa Neste, Sanoma, Tampereen kaupunki ja Rukakeskus.

– Yrityskauppa on merkittävä askel yhtiömme vision saavuttamisessa. Aiemmat yritysostomme Gredi ja RockOn tekivät meistä johtavan toimijan brändinhallinnan sekä tuotetiedon hallinnan palveluntarjoajana. Exove-kauppa nostaa digitaaliset palvelumme aivan uudelle tasolle ja vahvistumme erityisesti ohjelmisto- ja verkkopalveluosaamisen saralla, PunaMusta Media -konsernin toimitusjohtaja Arttu Sallinen kertoo tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)