Markus Winkler / Unsplash
Toimistot

Pääomasijoittajat ry:n ennuste: Onko Liwlig Group yksi lähivuosien pörssilistautujista?

14.9.2023 11:10
Mikko Perttunen
Tapahtumamarkkinointitoimisto Tapauksen emoyhtiö nousi 54 potentiaalisen yrityksen listalle.

Pääomasijoittajat ry julkaisee vuosittain listan suomalaisten pääomasijoittajien kohdeyrityksistä, joilla on sijoittajien mukaan potentiaalia listautua pörssiin seuraavan viiden vuoden aikana. Tämän vuoden listalle on nostettu yhteensä 54 yritystä, jotka edustavat eri toimialoja ja kokoluokkia.

Mukana on myös tapahtumamarkkinointitoimisto Liwlig Group, jolla on Suomen lisäksi toimistot Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa, sekä markkinointidataan keskittyvä Supermetrics.

Liwlig Groupiin kuuluvat Suomen ja Ruotsin tapahtumamarkkinointikentän toimijat Tapaus ja Eventyr Nine Yards, norjalainen tapahtuma- ja brändikokemustoimisto 6.Sans sekä yksi Tanskan suurimmista tapahtumatoimistoista Welcome A/S.

Listaa on kerätty suomalaisille pääomasijoittajille suunnatulla kyselyllä vuodesta 2016 alkaen.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Listaa on kerätty suomalaisille pääomasijoittajille suunnatulla kyselyllä vuodesta 2016 alkaen, ja sen tarkoituksena on nostaa esiin listaamattomia yrityksiä, joille pääomasijoittajat näkevät pörssin mahdollisena seuraavana askeleena. Lopullinen listautumispäätös on aina monen tekijän summa.

Vuosien 2016–2023 välillä Helsingin pörssiin listautuneista yhtiöistä viidesosa on ennen listautumisaikeidensa julkistamista löytynyt jo Pääomasijoittajat ry:n julkaisemien potentiaalisten pörssilistautujien joukosta.

– Vaikka yritys olisi listautumiskelpoinen, päätökseen vaikuttavat myös yrityksestä riippumattomat tekijät, kuten talouden sykli, osakemarkkinoiden kehitys, osakesijoittajien kiinnostus listautumisiin sekä muiden irtautumisvaihtoehtojen houkuttelevuus, sanoo Pääomasijoittajat ry:n hallituksen puheenjohtaja ja pääomasijoittaja Intera Partnersin toimitusjohtaja Juhana Kallio tiedotteessa.

Lue myös: Tapahtumatoimisto Tapauksen emoyhtiö Liwlig laajenee ja kasvaa 100 miljoonan euron kokoluokkaan

Lue myös: Liwlig Group laajentaa Norjassa – Gyro AS osaksi pohjoismaista tapahtumakonsernia

Lue myös: Tapahtumatoimisto Tapaus osti Imagemaker Creative Oy:n

Lue myös: 🔍 Mikael Thuneberg rakensi datankeruutyökalun, jota tarvitsi itse – sitten myös maailman suurimmat yhtiöt ottivat sen käyttöönsä

Päivitetty klo 11.48: Lisätty maininta Supermetricsista.