Paul Weaver / Unsplash
Mainonta

Maskun Kalustetalo valitti markkinaoikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen

9.11.2023 9:33
Mikko Perttunen
Masku sai 300 000 euron sakon harhaanjohtavasta markkinoinnista elokuussa.

Markkinaoikeus lievensi elokuussa Maskun Kalustetalo Oy:lle harhaanjohtavasta markkinoinnista määrätyn seuraamusmaksun 300 000 euroon kuluttaja-asiamiehen hakeman miljoonan euron sijaan. Maskun Kalustetalo oli tyytymätön markkinaoikeuden päätökseen ja valitti siitä 29. syyskuuta korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Masku vaatii ensisijaisesti, että korkein hallinto-oikeus kumoaa päätöksen ja jättää seuraamusmaksun määräämättä.

Valituksessa muun muassa todetaan, että kuluttaja-asiamiehen selvitys kymmenen sohvan alennusmarkkinoinnista ei kuvasta Maskun Kalustetalon yleistä toimintatapaa edes sohvien tuoteryhmässä, kuten annetussa markkinaoikeuden päätöksessä on todettu.

– Koemme ikäväksi, että joudumme käsittelemään asiaa oikeusteitse. Masku on ollut koko ajan halukas yhteistyöhön kuluttaja-asiamiehen kanssa. Olemme aina olleet halukkaita tarkastelemaan markkinointikäytäntöjämme toimiaksemme huolellisesti ohjeistuksien mukaisesti, Maskun Kalustetalon toimitusjohtaja Hanna Kuronen toteaa tiedotteessa.

Lue myös: 🔍 Maskun Kalustetalolle uusi markkinointijohtaja – mielikuva ketjusta on ryvettynyt markkinaoikeudessa, eikä se ole Jani Engbergin mukaan nopeasti korjattavissa

Lue myös: Kysely: Suomalainen sisustaja ei ole juurikaan kiinnostunut trendeistä

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)