Kuvaaja:
Mikko Perttunen
Mainonta

Markkinaoikeus hylkäsi Clear Channelin valituksen Helsingin ulkomainonnan kilpailutuksesta

28.11.2023 10:38
Mikko Perttunen
Valitusluvan hakeminen voi tuoda mainonnan aloitukseen vielä arviolta kuuden kuukauden pituisen viiveen.

Outshine kertoo verkkosivuillaan, että markkinaoikeus on hylännyt Clear Channelin valituksen, joka koski toukokuussa 2023 ratkennutta Helsingin ulkomainonnan kilpailutusta.

Lue myös: Helsingin ulkomainonnan operaattorit vaihtuvat kesällä

Markkinaoikeus katsoi perättömiksi kaikki Clear Channelin valituksen aiheet ja velvoitti Clear Channelin korvaamaan Outshinen, Keskisuomalaisen ja Helsingin oikeudenkäyntikulut.

Päätökseen saa hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen vain, jos korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan. Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa siitä, kun markkinaoikeuden päätös on annettu tiedoksi.

Clear Channelin mahdolliset aikeet valituslupahakemuksen jättämiseen vaikuttavat siihen, milloin kilpailutuksen voittajat pääsevät todella aloittamaan. Mikäli Clear Channel ei hae valituslupaa, tulee päätöksestä lainvoimainen noin 30 päivän kuluessa, ja kilpailutuksen voittajat allekirjoittavat sopimukset Helsingin kanssa.

Valituslupahakemusten keskimääräinen käsittelyaika korkeimmassa hallinto-oikeudessa on tällä hetkellä noin kuusi kuukautta. Valitusluvan hakeminen voi siis tuoda mainonnan aloitukseen arviolta tämän pituisen lisäviiveen, minkä aikana ulkomainontaa ei ole kilpailutettuihin pintoihin saatavilla. Tilanne vaikuttaa myös Helsingin kaupunkiin, joka on elokuun alusta alkaen ollut valituksen aiheuttaman sopimuksettoman tilan takia ilman vuokratuloja.

Lue myös: Ulkomainontajätti Clear Channel keskittyy Yhdysvaltain markkinoille ja haluaa luultavasti eroon Euroopan toiminnoistaan

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)