Clear Channel Suomi
Toimistot

Ulkomainontajätti Clear Channel keskittyy Yhdysvaltain markkinoille ja haluaa luultavasti eroon Euroopan toiminnoistaan

1.9.2023 8:08
Mikko Perttunen
Toimintoja myydään pala palalta.

Ulkomainontayhtiö Clear Channel haluaa mitä todennäköisimmin rajoittaa liiketoimintansa tulevaisuudessa Yhdysvaltain markkinoille, arvioidaan The Media Leaderissa.

Clear Channel toimii Euroopassa 15 markkinalla, myös Suomessa.

Lehti haastatteli taannoin yhtiön Ison-Britannian ja Euroopan toimitusjohtaja Justin Cochranea, joka kertoo, että Yhdysvaltojen markkinoille keskittyminen toisi yritykselle suuria verohelpotuksia. Yhtiön pahimmat kilpailijat Yhdysvalloissa ovat kiinteistösijoitusrahastot eli niin sanotut REIT (Real Estate Investment Trust) -toimijat, koska se on Cochranen mukaan kilpailullisesti paras tapa operoida ulkomainontaa Yhdysvalloissa.

Saadakseen REIT-statuksen, jonka Clear Channel mitä ilmeisimmin haluaa, sen olisi kuitenkin vähennettävä valtavasti toimintojaan Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Clear Channel on ehtinyt myydä jo Sveitsin ja Italian liiketoimintansa, ja Espanjassa ja Ranskassa prosessi on käynnissä. Cochrane uskoo, että myyntiin menevät pala palalta toiminnot myös muilla Euroopan markkinoilla. The Media Leaderin lähteen mukaan Clear Channel olisi aiemmin yrittänyt myydä Euroopan toiminnot kokonaisuutena, mutta tämä suunnitelma ei olisi ottanut tuulta alleen.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)