Kuvaaja:
Media

Kirjolla-dokumenttisarja on vuoden viestintäteko

2.6.2023 9:38
Mikko Perttunen
Muina palkittuina tapahtumapäällikkö ja ex-maajoukkuekapteeni.

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry on palkinnut Kirjolla-seurantadokumenttisarjan vuoden viestintätekona.

Televisiodokumenttisarja on ProComin tiedotteen mukaan lisännyt ansiokkaasti tietoisuutta autismin kirjosta ja ymmärrystä autistien elämästä. Neljän nuoren aikuisen arkea seuraava seurantadokumentti on osoittanut, kuinka erilaisuus on myös elämää rikastuttava asia. Ylen tilaama ja Fremantle Finlandin tuottama Kirjolla on palkintotuomariston mukaan muuttanut ihmisten näkemyksiä autismista ja avannut yhteiskunnallista keskustelua esimerkiksi työelämän asenteista. Samalla se on tarjonnut mahdollisuuden muutokseen.

Vuoden viestintäammattilaiseksi valittiin Tampereen kaupungin tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen.

Tampere on kolmatta vuotta Suomen vetovoimaisin kaupunki, ja se on tälläkin hetkellä monien kiinnostavien tapahtumien keskuspaikkana. Yksi Tampereen ihmeen tekijöistä on tapahtumapäällikkö, joka tekee aktiivista mediaviestintää ja on toimittajien mielestä sujuvasti tavoitettavissa, palveluhenkinen ja selkeä. Saarteisella on laajat verkostot ja hän tietää Tampereen tapahtumista käytännössä kaiken, kerrotaan perusteluissa.

Hän tuo arvonsa esille ja ottaa kantaa, vaikka näkemykset olisivat valtavirran vastaisia.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Vuoden johtajana palkittiin puolestaan Tim Sparv, joka on palkintotuomariston mielestä esimerkillinen johtaja. Hän tuo arvonsa esille ja ottaa kantaa, vaikka näkemykset olisivat valtavirran vastaisia.

Sparv on kolumneissaan ja haastatteluissaan nostanut rohkeasti esille urheilumaailman epäkohtia. Sosiaalisen median kanavissaan hän tavoittaa myös yleisöjä, jotka eivät seuraa perinteistä mediaa.

ProComiin kuuluu noin 2 700 viestinnän ammattilaista, jotka työskentelevät yrityksissä, julkissektorilla ja järjestöissä. Yhdistys palkitsee vuosittain ansioituneita viestintätekoja ja tekijöitä. Ehdotukset palkittaviksi kerätään avoimesti verkossa ProComin jäsenistöltä ja muilta viestintäammattilaisilta. Lopullisen valinnan tekee joka vuosi vaihtuva tuomaristo.