Brändit

HJK toivoo, että hiilineutraali stadion houkuttelee Bolt Arenalle tapahtumajärjestäjiä

14.9.2023 13:25
Mikko Perttunen
Seuralla on tavoite olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä.

Lumme Energia ja HJK syventävät yhteistyötään rakennuttamalla Bolt Arenan katolle aurinkovoimalan. Klubipäädyn katolle asennetaan 162 aurinkopaneelia. Sen tuotolla katettaisiin 41 kerrostaloasunnon vuosikulutus.

HJK:n myyntijohtaja Esko Villman kertoo, että jalkapalloseuran vastuullisuus nousee aivan uudelle tasolle, kun se alkaa käyttää suurta kattopinta-alaansa uusiutuvan energian tuottamiseen. HJK:n tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä. Kesäkuukausina jalkapallokauden aikaan aurinkovoimala pienentää HJK:n tarvetta ostaa sähköä noin 15 prosenttia.

– Bolt Arenan katolle rakentuva aurinkovoimala tukee erinomaisesti HJK:n sanomaa ja brändiä arvovalintojen esikuvana ja lippulaivana. Vastuullisuus ei saa jäädä vain kauniiksi sanoiksi paperille, seuran toimitusjohtaja Aki Riihilahti kommentoi tiedotteessa.

HJK:n tavoite on tarjota tulevaisuudessa kaikki Bolt Arenan tapahtumat hiilineutraaleina. Villmanin mukaan ympäristöarvot ovat jo nyt monelle organisaatiolle tärkeitä, kun sopivia tapahtumapaikkoja etsitään.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)