Brändit

Citycon aikoo tehdä kaikista kauppakeskuksistaan hiilineutraaleja vuoteen 2030 mennessä

Yhtiö hyödyntää aurinkoenergiaa jo kolmessa eri kauppakeskuksessa Suomessa.
Kuva:
Citycon
Citycon aikoo tehdä kaikista kauppakeskuksistaan hiilineutraaleja vuoteen 2030 mennessä

Kiinteistösijoitusyhtiö Citycon on asettanut ilmastotavoitteensa korkealle. Yhtiö kertoo verkkosivuillaan, että kaikista sen kauppakeskuksista aiotaan tehdä hiilineutraaleja vuoteen 2030 mennessä.

Cityconin kauppakeskuksiin kuuluvat muun muassa Iso Omena, Myyrmanni ja Koskikeskus. Yhtiöllä on kauppakeskuksia Pohjoismaissa ja Virossa.

Tällä hetkellä Cityconin kauppakeskuksista Isossa Omenassa, Myyrmannissa ja Lappeenrannassa sijaitsevassa IsoKristiinassa hyödynnetään aurinkovoimaa. Neljäntenä joukkoon liittyy Lahdessa sijaitseva Kauppakeskus Trio, joka saa katolleen aurinkovoimalan tulevana syksynä.

Ympäristöystävällisyys kuuluu vahvasti Cityconin brändiin. Yhtiö on aiemmin tehnyt vahvaa työtä vihreän siirtymän suhteen, ja Citycon valittiinkin tänä vuonna Financial Times -lehden toimesta 300 eniten päästövähennyksiä vuosina 2014-2019 tehneen eurooppalaisyrityksen joukkoon.

Citycon on kärsinyt koronapandemian mukana tulleista ilmiöistä, mutta yhtiö on onnistunut tekemään olosuhteet huomioon ottaen hyvää taloudellista tulosta. Tämän vuoden toisella kvartaalilla vertailukelpoiset kävijämäärät kasvoivat 11,9 prosentilla. Viime kesäkuun myynnit ylittivät jo korona-aikaa edeltäneen vuoden 2019 tason.

Citycon vaihtoi tänä vuonna markkinointikumppaniaan ja solmi sopimuksen Avidlyn kanssa. Yhtiön markkinointipäällikön Niklas Anttilan mukaan Avidly valikoitui uudeksi kumppaniksi vahvan kauppakeskusmarkkinointiosaamisensa takia.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa