Brändit

FT: Elisa on yksi Euroopan eniten päästövähennyksiä tehneistä yrityksistä, jättilistauksessa mukana 15 suomalaisyritystä

Elisa on vähentänyt kasvihuonepäästöjään lähes 40 prosenttia suhteessa liikevaihdon kasvuun.
Kuva:
Elisa
FT: Elisa on yksi Euroopan eniten päästövähennyksiä tehneistä yrityksistä, jättilistauksessa mukana 15 suomalaisyritystä

Suomalainen tietoliikenne-, ICT- ja online-yritys Elisa kuuluu Euroopan eniten päästövähennyksiä suhteessa liikevaihdon kasvuun tehneiden yritysten joukkoon, kertoo Financial Times -lehti. FT listasi 300 eniten päästövähennyksiä vuosina 2014-2019 tehnyttä eurooppalaisyritystä. Päästöintensiteetti määritetään CO2-ekvivalenttitonneina suhteessa liikevaihtoon

Elisa on vähentänyt tänä aikana päästöjään suhteessa liikevaihdon kasvuun 39,5 prosenttia, jolla yltää koko listan yhdeksänneksi. Ykköspaikalla olevan vaatebrändin Superdryn prosenttilukema on 51,9.

Elisa on listalla ensimmäinen suomalaisyritys mutta myös ensimmäinen pohjoismainen yritys. Suomen ja Pohjoismaiden kakkospaikka meni mittalaitteita ja -järjestelmiä valmistavalle Vaisalalle, joka on listalla 13:s. Seuraava pohjoismainen brändi on 17. sijalla oleva H&M Group, joka pitää majaansa Ruotsissa.

Kolmanneksi korkeimmalle suomalaisista ylsi Tokmanni, joka on samalla listan ensimmäinen suomalainen kaupan alan yritys. Tokmanni löytyy sijalta 33, ja yrityksen kilpailijoista listalle pääsivät mukaan myös S-Ryhmä ja Kesko.

Muut 300 parhaan joukkoon päässeet suomalaisyritykset ovat Citycon, Orion, HKScan, Nokian Tyres, Fortum, Lassila & Tikanoja, Stora Enso, Kone, Konecranes ja Metsä Board.

Suhteessa asukaslukuun ja yritysten määrään Suomi menestyy listalla erinomaisesti, sillä 300 yrityksestä 15 on suomalaisia. Eniten listalle mahtui brittiyrityksiä, joita on 93. Toiseksi eniten yrityksiä listalle saivat Saksa ja Sveitsi, joilla molemmilla on listalla 35 yritystä.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa