Loviisan kaupunki / Axel Ahoranta
Brändit

Asuntomessuista valtavasti positiivista näkyvyyttä Loviisalle

10.8.2023 15:24
Mikko Perttunen
16 prosenttia kävijöistä voisi muuttaa kaupunkiin.

Loviisan tavoitteena oli Asuntomessujen kautta tehdä kaupunkia tutuksi suomalaisille. Tavoite täyttyi, sillä noin puolet messukävijöistä vieraili messujen aikana ensimmäistä kertaa Loviisassa.

Asuntomessuilla Loviisassa vieraili kuukauden aikana alustavien tietojen mukaan yhteensä 107 000 ihmistä. Tiedot tarkentuvat vielä loppuraportissa, joka julkaistaan lokakuun loppuun mennessä.

Puolet messuvieraista kertoi tutustuneensa Asuntomessualueen lisäksi myös Loviisan kaupunkiin.

"Loviisa on saanut valtavasti positiivista näkyvyyttä valtakunnallisessa mediassa."
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Asuntomessujen kävijäkyselyyn on tähän mennessä vastannut lähes 9000 ihmistä. Heistä 16 prosenttia kertoo, että haluaisi muuttaa tai voisi harkita muuttavansa Loviisaan.

– Loviisa on saanut valtavasti positiivista näkyvyyttä valtakunnallisessa mediassa. Se on tärkeää, mutta vielä enemmän lämmittää messukävijöiden antama todella hyvä palaute kaupungistamme.  Loviisa on varmasti paljon enemmän ihmisten mielessä, kun he miettivät kotimaan matkailukohdetta tai jopa paikkakuntaa mihin asettua, toteaa Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom kaupungin tiedotteessa.

Vaikka Asuntomessutapahtuma Loviisassa on päättynyt, messukoteihin pääsee edelleen vierailulle virtuaalisesti. Virtuaalikierroksilla Loviisan messukodeissa on jo nyt käyty lähes 80 000 kertaa. Messuaikana virtuaalisisällöt ovat olleet tarjolla lipun ostaneille. Ne muuttuvat avoimiksi kaikille elokuun toisella viikolla.

Seuraavat Asuntomessut järjestetään Oulussa heinä-elokuussa 2025.