A-klinikkasäätiö
Viestintä

”Addiktiot eivät tapahdu tyhjiössä” – A-klinikkasäätiön joulukampanja nostaa esille lähipiirin kokeman huolen

19.12.2023 12:37
Mikko Perttunen
Kampanjan suunnittelusta vastaa Sherpa.

A-klinikkasäätiö on toteuttanut joulukampanjan, jonka ytimessä on addiktioista kärsivien lähipiiri ja heidän kokemansa inhimillinen kärsimys. Kampanja on tehty pro bono -työnä luova toimisto Sherpan kanssa.

A-klinikkasäätiön tiedotteessa muistutetaan, että riippuvuussairauksiin avun pyytämisen mukana tuleva stigma, avun saamisen vaikeus ja palveluiden pirstaleisuus vaikeuttavat tuen piiriin hakeutumista. Ympäröivän yhteiskunnan tuomitseva asenne, ja jopa rikolliseksi leimaaminen vaikeuttavat addiktioista kärsivien avun saamista.

Myös läheiset kokevat huolta ja inhimillistä tuskaa läheistensä sairaudesta. Kampanja näkyy läheisten näkökulmasta kirjoitettuina viesteinä, kuten ”Pasi, me rakastetaan sua” ja ”Elina, aina on toivoa”.

– Olemme halunneet tänä jouluna nostaa erityisesti läheisten näkökulman esille, sillä addiktiot eivät tapahdu tyhjiössä. Ne harvoin koskettavat vain addiktiosta kärsivää itseään, vaan vaikuttavat vähintään ainakin 3–6 läheiseen. Me a-klinikkasäätiöläiset työskentelemme vähentääksemme yhteiskunnallista stigmaa ja mahdollistaaksemme ihmisten pääsyn avun piiriin, A-klinikkasäätiön viestintäjohtaja Tarja Virolainen summaa tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)