Hanne Salonen / Eduskunta
Brändit

Yrittäjäkysely: Kesän rasismikeskustelu vaikuttaa Suomen maakuvaan haitallisesti

28.8.2023 13:13
Mikko Perttunen
Vain joka viides pk-yrityksen edustaja on tyytyväinen Orpon hallituksen alkutaipaleeseen.

50 prosenttia yrittäjägallupiin vastanneista pk-yrittäjistä arvioi, että Petteri Orpon hallituksen ympärillä vellonut rasismikeskustelu vaikuttaa negatiivisesti Suomen brändiin. Kolmannes vastaajista ei usko haitalliseen vaikutukseen.

Naisvastaajista maakuvaan haitallisista vaikutuksista arvioi 64 prosenttia ja miehistä 42 prosenttia. Vaikka yrittäjistä puolet arvioi rasismikeskustelun vaikuttavan haitallisesti Suomi-kuvaan, harva eli vain noin kuusi prosenttia vastaajista arvioi tällä olevan vaikutusta omaan yritystoimintaan.

– Kohun arvioidaan vaikuttavan maakuvaan mutta ei juurikaan yksittäisiin yrityksiin. Asiakkaat arvioivat yrityksiä niiden palvelukyvyn ja osaamisen kautta, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen arvioi tiedotteessa.

Yrityksen edustajista vain 23 prosenttia on tyytyväisiä Orpon hallituksen aloitukseen. 62 prosenttia ei ole tyytyväinen, 14 prosenttia ei osaa sanoa. Eniten tyytymättömyyttä on palvelualoilla.

Pääministeri Orpon toimintaan on tyytyväisiä 45 prosenttia yrittäjistä ja yritysten edustajista, 36 prosenttia ei ole ja 19 prosenttia ei osaa sanoa.

Puolet yrittäjistä ei ole tyytyväisiä perussuomalaisten Riikka Purran toimintaan ja siihen tyytyväisiä on 34 prosenttia.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Yrittäjägallupiin vastasi 1 207 pk-yrityksen edustajaa 9.–16.8.2023 välisenä aikana. Tulosten luottamusväli on kokonaistuloksen osalta +- 2,8 prosenttiyksikköä. Tutkimuksen toteutti Kantar Public Suomen Yrittäjien toimeksiannosta.