Yle / Anne Hämäläinen
Media

Yle edellyttää tulevaisuudessa Areenan mobiilisovellukseen kirjautumista – tavoitteena personoidumpien ja moniäänisempien sisältöjen tarjoaminen

27.9.2023 7:36
Mikko Perttunen
Ylessä kehitetään digitaalisten palveluiden käyttämät algoritmit itse.

Yle Areenan mobiilisovelluksen käyttö edellyttää tulevaisuudessa käyttäjien kirjautumista Yle-tunnuksella. Tavoitteena on, että kirjautuminen otetaan käyttöön mobiili-Areenassa vuodenvaihteen tienoilla.

– Tavoitteemme on kehittää Yle Areenaa niin, että se tarjoaa jokaiselle parempaa henkilökohtaista palvelua. Kirjautumisen kautta sisällöt löytävät yleisönsä entistä tehokkaammin ja osuvammin. Kirjautuminen antaa Ylelle paljon laadukkaampaa ymmärrystä siitä, miten meidän tulisi tarjota ihmisille sisältöjä esimerkiksi kielen, sijainnin ja omien mieltymysten perusteella, jokaisen omaan elämään sopivalla tavalla, sanoo Ylen strategia- ja asiakkuusjohtaja Marit af Björkesten tiedotteessa.

Ylen tavoite on, että palveluja käytetään ensisijaisesti kirjautuneena, ja Yle Areenan mobiiliapplikaatio on ensimmäinen askel tähän suuntaan. Selainpohjaisia palveluita voi käyttää edelleen myös ilman kirjautumista.

Henkilökohtaisempi palvelu edellyttää algoritmien hyödyntämistä, ja siksi Ylessä kehitetään digitaalisten palveluiden käyttämät algoritmit itse, tiedotteen mukaan vastuullisesti ja läpinäkyvästi.

– Pidämme huolta siitä, että omat algoritmimme perustuvat moniäänisten ja -muotoisten sisältöjen esiintuomiseen, joita ihminen ei välttämättä muuten löytäisi. Somealustojen algoritmit optimoivat niiden liiketoimintamallin tavoitteita, eikä niitä siksi voi verrata julkisen palvelun lähtökohdista kehitettyihin vastuullisiin algoritmeihin. Niiden avulla pystymme tekemään palvelumme myös kiinnostavammiksi, osallistavammiksi ja ennen kaikkea merkityksellisemmiksi, af Björkesten kertoo.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)