For Menstruation -tuotesarjan tavoitteena on laajentaa kuukautiskeskustelu sisältämään myös ei-binääriset ihmiset. Kuva: Vuokkoset
Brändit

Vuokkoset jatkaa miesten tamponin viitoittamalla tiellä – nyt julki sukupuolineutraali tuotesarja

26.3.2024 9:06
Mikko Perttunen
Yritys muutti alkuperäistä suunnitelmaansa lanseerata isompi erä FOR MENstruation -tamponeja.

Vuokkoset-intiimihygieniabrändin viime syksynä kohua herättänyt miesten tamponi saa jatkoa. Vuokkoset on julkistanut sukupuolineutraalin For Menstruation -tuotesarjan, jonka tavoitteena on laajentaa kuukautiskeskustelu sisältämään myös ei-binääriset ihmiset. Tuotesarja sisältää tamponin lisäksi kuukautissiteen ja alushousunsuojan, ja tulee myyntiin kesäkuussa.

Vuokkoset julkisti For Men -tamponin viime marraskuussa transtietoisuuden viikolla. Tuotteesta saadussa palautteessa korostui tarve täysin sukupuolineutraaleille tuotteille, jotka huomioisivat ei-binääriset ihmiset.

Lue myös: Vuokkoset-brändiltä tamponi miehille vähentämään sukupuolidysforiaa

– Osa ihmisistä, joilla on kuukautiset, eivät identifioidu naiseksi. He voivat olla esimerkiksi miehiä, muunsukupuolisia tai intersukupuolisia. Toisaalta kaikilla naiseksi identifioituvilla ei ole kuukautisia, eikä se tee heistä yhtään vähemmän naisia. Tätä kuukautisten ja sukupuolten moninaisuutta haluamme tuoda näkyväksi, Vuokkoset-tuotteet valmistavan yrityksen, Delipap Oy:n toimitusjohtaja Sanna Karhu kertoo tiedotteessa.

Miesten tamponi nousi puheenaiheeksi ympäri maailman. Se noteerattiin Vuokkosten tiedotteen mukaan uutisissa 89 eri maassa ja herätti vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Se palkittiin myös Grand One -kilpailussa parhaana yhdenvertaisuutta edistävänä työnä.

Lue myös: Grand One: Unlocking Merge Mansion jätti tuomareilta suut auki, Novita napsi viisi palkintoa

– Kuuntelimme keskustelua herkällä korvalla. Saamassamme palautteessa korostui etenkin tarve täysin sukupuolineutraaleille tuotteille, jotka huomioisivat myös ei-binääriset ihmiset. Lisäksi toivottiin myös muita tuotteita, kuten alushousunsuojaa ja kuukautissidettä. Tämän pohjalta muutimme alkuperäistä suunnitelmaamme lanseerata isompi erä FOR MENstruation -tamponeja, ja sen sijaan tuomme nyt kauppoihin laajemman valikoiman sukupuolineutraaleja tuotteita, Vuokkoset-tuotteet valmistavan yrityksen, Karhu kertoo.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)