Media

Vaikuttajatapahtuma Tubecon täyttää kymmenen vuotta ja siirtyy Turkuun

19.12.2023 10:15
Mikko Perttunen
Somemaailmassa on Tubeconin historian aikana tapahtunut valtavia muutoksia.

Tubettajien ja somevaikuttajien Tubecon-tapahtuma täyttää ensi vuonna pyöreitä, ja kymmenvuotias tapahtuma palkintogaaloineen siirtyy samalla Turkuun, Logomoon. Edellisen kerran tapahtumat järjestettiin Vantaalla ja tätä ennenkin pääkaupunkiseudulla ensin Hartwall Arenalla ja myöhemmin Helsingin Messukeskuksessa.

Tapahtumaa järjestävä Suomen Tubetapahtumat Oy ja Turun kaupunki ovat sopineet, että tapahtuma järjestetään Turussa seuraavat kolme vuotta.

– Tapahtuma on täysin uusi ohjelmakonsepti, joka jakautuu kahteen, toisistaan erilaisista ohjelmista koostuvaan neljätuntiseen näytökseen. Molemmissa on ohjelmaa ja vaikuttajatapaamisia koko perheelle, Suomen Tubetapahtumat Oy:n toimitusjohtaja Jan Grehn kertoo tiedotteessa.

Turun pormestari Minna Arven mukaan Turussa on tehty monipuolista yhteistyötä sosiaalisen median vaikuttajien kanssa. Tubeconin ympärille rakentuva kokonaisuus tarjoaa kuitenkin täysin uudenlaisia mahdollisuuksia.

"Tubecon rikastuttaa erityisesti lapsille ja nuorille suunnattua tapahtumatarjontaamme."

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

– Sosiaalisesta mediasta tuttujen ihmisten ympärille rakentuvat tapahtumat ovat Turussa valtavan vetovoimaisia ja houkuttelevat kaupunkiin väkeä ympäri Suomea. Tubecon rikastuttaa erityisesti lapsille ja nuorille suunnattua tapahtumatarjontaamme, Arve sanoo.

Kymmenvuotisen historian aikana somemaailmassa on tapahtunut valtava muutos. Tubeconin alkuvuosina tubettajat olivat kuin iso kaveriporukka. Kaikki merkittävimmät tekijät tunsivat toisensa. Nyt väkeä on tullut mukaan valtavasti lisää ja piirit ovat samalla kasvaneet. Etenkin Tiktokissa tekijät ovat myös aiempaa nuorempia. Kymmenessä vuodessa on ehtinyt ilmaantua kokonaan uusia sosiaalisen median palveluja. Esimerkiksi Twitch oli vielä muutama vuosi siten tuntematon Suomessa.

– Twitchin tulo on loistoesimerkki sosiaalisen median nopeasta muutoksesta. Tällä hetkellä videolähetysten livestriimaus eli twichaaminen kasvaa voimakkaasti. Tubecon elää muutosten mukana. Alussa mukana oli vain tubettajia. Nykyisin tapahtumassa on myös Insta-vaikuttajia, tiktokkaajia, twichaajia ja podcastin tekijöitä, Grehn sanoo.

Tubecon Awardseissa palkintokategorioita on yhteensä 32, ja voittajien valintaan pääsee osallistumaan myös yleisö. Tammikuun aikana koottavasta shortlistasta tuomaristo valitsee yleisöäänestykseen pääsevät ehdokkaat.

Edellisellä kerralla ääniä annettiin noin 700 000.

Tubecon Awards -gaala ja varsinainen Tubecon-tapahtuma järjestetään toukokuun alussa.