Brändit

Tinderin entinen toimitusjohtaja julkaisi Suomessa uuden sovelluksensa, joka toimii ihmissuhdementorina

30.11.2023 17:20
Iina Kansonen
Renate Nyborg sanoi Slushissa sijoittajien uskovan häneen, sillä hän keskittyy teknologian sijaan ratkaisemaan ihmiskunnan suurta ongelmaa: yksinäisyyttä.

Voiko sosiaalisia taitoja harjoittaa ja kasvokkaisia ihmissuhteita parantaa verkossa?

Voi, jos kysyy Tinderin entiseltä toimitusjohtajalta, Meeno-sovelluksen perustajalta ja toimitusjohtajalta Renate Nyborgilta. Hän nousi Slushissa lavalle puhumaan siitä, lisääkö vai helpottaako tekoäly yksinäisyyttä.

”Monet startupin perustajat keskittyvät teknologiaan ja tekoälyyn, mutta minä puhun ongelmista, niiden ratkaisemisesta ja ihmisistä.”
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Samalla Nyborg kertoi, että tekoälyllä toimiva Meeno on ladattavissa nyt App Storesta Suomessa. Sovellus on suunnattu erityisesti Z-sukupolvelle eli vuosina 1997–2012 syntyneille. Sen tarkoitus on auttaa harjoittamaan sosiaalisia taitoja ja rakentamaan läheisiä, kasvokkaisia ihmissuhteita.

”Ihminen on sosiaalinen eläin. Emme elä enää samalla tavalla yhteisöissä kuin ennen, ja monella ihmisellä ei ole yhtään ystävää”, Nyborg sanoi.

Hän ei kertomansa mukaan koskaan haaveillut startupin perustamisesta. Niin kuitenkin kävi, sillä hän halusi ratkaista ongelman, jota kukaan muu ei ollut vielä ratkaissut.

”Meenosta etsitään vastauksia ihmissuhteisiin liittyviin kysymyksiin."

”Yksinäisyys on suurin sellaisista maailmanlaajuisista ongelmista, johon minä voin vaikuttaa”, Nyborg sanoi.

Hänen mukaansa Meeno voi toimia deittisovelluksena, mutta se on lisäksi paljon enemmän.

”Moni etsii Meenosta vastauksia ihmissuhteisiin liittyviin kysymyksiin. Lisäksi Meenon kanssa voi keskustella mieltä askarruttavista aiheista”, Nyborg kertoi.

Hän uskoo, että sijoittajat ovat kiinnostuneet Meenosta siksi, että Nyborg on keskittynyt ihmisiin ja ratkaisemaan yksinäisyyden aiheuttamia ongelmia.

”Monet startupin perustajat keskittyvät teknologiaan ja tekoälyyn, mutta minä puhun ongelmista, niiden ratkaisemisesta ja ihmisistä.”