Toimistot

TBWA\Helsingin strategiajohtaja jättää toimiston ja siirtyy yrittäjäksi – toimiston ovi on käynyt viime aikoina tiuhaan

8.8.2023 8:30
Mikko Perttunen
Markus Nieminen: ”Isoissa pitch prosesseissa vakuutetaan, että parhaat tekijät tekevät työn, mutta totuus on kuitenkin kovin erilainen.”

TBWA:n strategiajohtaja ja johtoryhmän jäsen Markus Nieminen jättää yrityksen ja siirtyy yrittäjäksi. Nieminen jatkaa markkinoinnin ja viestinnän parissa oman konsulttiyhtiönsä kautta.

– Maailman muutokset ja uudenlaiset haasteet markkinassa vaativat markkinoinnin ja viestinnän operaatioilta ja kumppaneilta entistä enemmän. Tämän takia monissa paikoin on osaamisen kohtaamisongelma. Yritykset eivät saa monimutkaisiin haasteisiin oikeanlaisia ratkaisuehdotuksia, vaan toimistot tarjoavat aina omaa tuotantolinjastoaan ratkaisuna, Nieminen kommentoi tiedotteessa.

Nieminen uskoo, että useimmiten yksittäisen toimiston resurssit ovat riittämättömät sekä osaamisen että ajankäytön osalta, mikä onkin hänen mielestään suurin syy siihen, miksi asiakasorganisaatiot eivät saa tarpeeksi laadukasta markkinoinnin ja viestinnän ajattelua. Loistavien tulosten takana on hänen mukaansa lähes aina monimuotoinen tiimi, jollaisia on vaikea saada kasaan yhden talon sisältä.

"Tämä on se iso elefantti huoneessa."
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Nieminen aikoo keskittyä jatkossa yrityksien markkinoinnin ja viestinnän auditointiin ja tuloksellisuuden parantamiseen. Tarkoituksena ei hänen mukaansa ole tehostaa, vaan löytää oikeat ihmiset ratkaisemaan oikeaa ongelmaa oikeilla työkaluilla. Puolueeton auditointi ja oikeiden ongelmien ratkaiseminen oikeilla resursseilla on lähtökohta, jonka päälle tuloksellisuus rakentuu. Nieminen muistuttaa, että tällä hetkellä puolueettomat toimijat puuttuvat markkinasta lähes kokonaan.

– Tämä on se iso elefantti huoneessa. Kukaan ei kehtaa kyseenalaistaa kokonaisvaltaista tekemistä taikka tiimin kompetenssia, vaikka tulokset uupuvat tekemisestä. Isoissa pitch prosesseissa vakuutetaan, että parhaat tekijät tekevät työn, mutta totuus on kuitenkin kovin erilainen. Mutta jos tämä asia ratkotaan, voittavat sekä asiakas että toimisto. Asiakas saa rahoilleen enemmän vastinetta ja tuloksia organisaatiolle. Ja toimisto välttää kilpailutuksen ja saa todisteita voittavasta tekemisestä, Nieminen sanoo.

Nieminen on toiminut TBWA:lla viimeiset kuusi vuotta. Tätä ennen hän oli Dynamo & Son -yrityksen perustajaosakas ja luova johtaja. Hän on toiminut vastaavana luovana johtajana monelle suomalaiselle yritykselle ja taholle, kuten Nesteelle, Telialle, Tietoevrylle, Lahden Kaupungille ja Alkolle.

TBWA:n Helsingin-toimisto on menettänyt lähiaikoina useammankin huippuosaajan. Jyrki Poutanen perusti oman toimiston, Mikko Pietilä vaihtoi New Yorkiin 180NY- mainostoimistoon ja Erno Reinikainen ja Aleksi Erma perustivat oman toimiston.