Kuvaaja:
Unsplash
Digitaalisuus

Tässä ovat Suomen nopeimmin kasvavat teknologiayritykset: mukana myös markkinointiteknologia-alan startupeja

13.12.2022 9:40
Toni Rajamäki
Listan kärkeen yltänyt pelialan startup on kasvanut neljässä vuodessa 23 586 prosenttia.

Suomen nopeimmin kasvavia teknologiayrityksiä listaava Deloitte Techonology Fast 50 on julkaissut tämän vuoden tulokset, joiden mukaan pelialalla kansainvälistä mainetta niittänyt Metacore ansaitsee ykköspaikan. 

Deloitten mukaan Metacore on ylivoimaisesti nopein kasvaja Suomessa, sillä startup on kasvanut neljässä vuodessa 23 586 prosenttia. Yritys tunnetaan etenkin hittipeli Merge Mansionista.

– Tavoitteemme on viihdyttää satoja miljoonia pelaajia vuosikymmenien ajan ja olemme hyvin ylpeitä ensimmäisen pelimme globaalista suosiosta. Parhaat pelit ovat valtavia live-palveluja, joiden rakentamiseen tarvitaan maailmanluokan peliartistien ja koodareiden lisäksi osaamista myös pelialan ulkopuolelta, kuten pelien kaupallistamiseen ja markkinointiin. Yksi menestyksemme avaimista on ennen kaikkea näiden osaajien löytämisessä, kertoo Metacore Gamesin toimitusjohtaja Mika Tammenkoski Deloitten tiedotteessa.

Metacoren markkinointijohtaja Tapio Tuomola kertoi viime vuonna MarkkinointiUutisille, että yritys sai Supercelliltä 150 miljoonan euron luottolimiitin, josta valtaosa laitettiin markkinointiin. Markkinointiponnistukset näyttävät siis tuottaneen tulosta.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Deloitten 50 yrityksen listan toisen paikan nappasi virtuaalitodellisuuden, lisätyn todellisuuden ja tehostetun todellisuuden laitteiden valmistaja Varjo, joka on voittanut markkinoinnillaan useita kansainvälisiä palkintoja. Yritys on tehnyt yhteistyötä muun muassa 20/20 Helsinki -toimiston kanssa.

Kolmanneksi sijoittui Grundium, joka valmistaa erittäin tarkkoja mikroskooppiskannereita terveydenhuoltoalalle.

Listalle ylsi myös joitakin markkinointiteknologia-alan toimijoita.Tekoälyn ja asiakaspalvelun yhdistävä Ultimate.ai löytyy sijalta 18, ja muita alalla tunnettuja toimijoita ovat muun muassa analytiikan ja datan parissa toimivat Aiven (23.), Sellforte (24.) ja Supermetrics (49.).

Listan tunnetuimpia brändejä ovat Ruokaboksi (4.), Free.fi (10.), Swappie (16.), Auntie (17.), Fiksuruoka (25.) ja Oura (26.).

Katso koko lista täältä.

Lue myös:

Aivenin markkinointijohtaja kertoo, miksi 100 miljoonan dollarin rahoituksen kerännyt suomalaisyritys menestyy kansainvälisillä markkinoilla

Suomalainen startup-yritys Sellforte keräsi lähes neljän miljoonan euron rahoituksen ja tähtää nyt alallaan koko Euroopan valtiaaksi