Juho Luomala / Unpslash
Brändit

Tampere kaupungeista vetovoimaisin – Helsingissä voisi ajatella asuvansa joka kolmas suomalainen

10.1.2024 9:11
Mikko Perttunen
Taloustutkimuksen tutkimuksessa eniten suosiotaan kasvatti Espoo.

Taloustutkimuksen loppuvuonna 2023 toteuttaman Muuttohalukkuus Suomessa -tutkimuksen mukaan peräti 38 prosenttia 15–79-vuotiaista suomalaisista voisi ajatella asuvansa Tampereella. Toiseksi suosituin kaupunki on Helsinki, jossa voisi kuvitella asuvansa 33 prosenttia suomalaisista, ja kolmanneksi suosituin Turku, jonka nimesi 29 prosenttia vastaajista. Kaikkien kolmen kaupungin vetovoima on kasvanut kaksi prosenttiyksikköä vuodesta 2022.

Eniten suosiotaan on kasvattanut Espoo kolmella prosenttiyksiköllä. Kymmenen vetovoimaisimman kaupungin joukkoon mahtuvat myös Jyväskylä, Hämeenlinna, Kuopio, Porvoo, Vantaa ja Oulu.

Toiseen kuntaan muutettaessa työhön ja työpaikkaan liittyvät asiat ovat tärkeitä, mutta tutkimus osoittaa, että ne eivät kuitenkaan ole keskeisimipä asioita, joita pohditaan muuttotilanteessa.

– Useammin tärkeää on, että niin sanottu perusarki on sujuvaa ja vaivatonta. Kun ihmisillä ei voi näistä asioista toisen kunnan osalta olla kovin syvällisiä asukaskokemuksia, ovat ystävien suosittelujen, luotujen mielikuvien sekä esimerkiksi matkailukokemusten merkitys muuttokiinnostuksen luomisessa keskeisessä roolissa, Senior Insight Manager Timo Myllymäki Taloustutkimuksesta kertoo tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Taloustutkimuksen Muuttohalukkuus Suomessa -tutkimus on toteutettu loppuvuonna 2023. Tutkimuksen kohderyhmänä ovat 15–79-vuotiaat suomalaiset. Vastaajina on noin 3 700 suomea, ruotsia tai muita kieliä äidinkielenään puhuvia ja tutkimus kattaa lähes kaikki Suomen kunnat.