Espoon Tapiola ilmakuvassa Kuva: Juha Kalaoja / Visualfinland
Brändit

Tampere edelleen suurista kaupungeista vetovoimaisin – ainoina vetovoimaansa lisäsivät Espoo ja Turku

19.3.2024 7:39
Mikko Perttunen
Pääkaupunkiseudun ulkopuolella korostuvat yhteisöön ja ympäristöön liittyvät mielikuvat.

T-Media tutki tammikuussa Suomen kymmenen suurimman kaupungin osalta potentiaalisten ja nykyisten asukkaiden näkemyksiä kaupunkien veto- ja pitovoimasta. Vuosittainen Vetovoima & Pitovoima -tutkimus toteutettiin nyt neljännen kerran.

Tampere on tutkimuksen perusteella edelleen Suomen vetovoimaisin kaupunki, Jyväskylä ja Kuopio ovat jaetulla toisella sijalla.

Ainoina kaupunkeina vetovoimaansa ovat lisänneet Espoo ja Turku. Eniten vetovoimaansa ovat menettäneet Lahti, Oulu ja Kuopio.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolella korostuvat vuodesta toiseen myönteisesti yhteisöön ja ympäristöön liitetyt mielikuvat: erityisen merkityksellisiä ovat kaupunkien turvallisuuteen ja viihtyisyyteen liittyvät asiat – olipa kyse sitten potentiaalisista tai nykyisistä asukkaista.

10 suurimman kaupungin keskiarvot potentiaalisten ja nykyisten asukkaiden mielikuvista. Kaupungin saama vetovoimapistemäärä muodostuu kuuden eri osa-alueen keskiarvona: taloudellinen elinvoima, yhteisö, ympäristö, sijainti, palvelut ja kustannusrakenne. Lähde: T-Median Kaupunkien Vetovoima & Pitovoima-tutkimus 2024
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Tulokset pohjautuvat T-Median tammikuussa 2024 toteuttamaan Vetovoima & Pitovoima -tutkimukseen. Tutkimuksessa selvitettiin Suomen kymmenen asukasluvultaan suurimman kaupungin veto- ja pitovoimaa sekä potentiaalisten että kaupunkien omien asukkaiden joukossa. Kaupunkien asukkaiden tutkimukseen osallistui yhteensä 2 255 ja potentiaalisten asukkaiden tutkimukseen 1 709 vastaajaa. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat 15–65-vuotiaat suomalaiset, Ahvenanmaata lukuun ottamatta.