Brändit

Suomen Kiinteistönvälittäjät: Nato-jäsenyys kasvattaa Itä-Suomen houkuttelevuutta

Pitkään näivettyneet alueet voivat hyötyä uudesta tilanteesta.
Kuva:
SaiKrishna Saketh Yellapragada / Unsplash
Suomen Kiinteistönvälittäjät: Nato-jäsenyys kasvattaa Itä-Suomen houkuttelevuutta

Nato voi tuoda monelle alalle myös markkinointietua. Suomen Kiinteistönvälittäjissä uskotaan, että Suomen Nato-jäsenyys voi tehdä hyvää jo pitkään haastavassa tilanteessa olleelle Itä-Suomelle. Kiinteistönvälittäjät uskovat, että uusi historiallinen aikakausi voi muuttaa koko alueen talouden ja asuntomarkkinan.

Itä-Suomessa on oltu kauan hankalassa tilanteessa, kun työpaikat ovat siirtyneet muualle, ja moni paikkakunta kärsii tämän vuoksi pahasta muuttotappiosta. Suomen kiinteistönvälittäjissä uskotaan, että vaikka Suomeen ei tulisi erikseen varsinaisia Nato-tukikohtia, sen läsnäolo tulee selvästi vahvistamaan puolustusvoimien tehtäviä itärajan tuntumassa.

Merkittävimmät kehittyvät alueet sijaitsevat Suomen Kiinteistönvälittäjien tiedotteen mukaan Kouvola-Lappeenranta-Joensuu-Kajaani-akselilla. Nato-jäsenyys tarkoittaa mahdollisesti merkittävää tarvetta palveluille ja sitä kautta myös työpaikkoja. Vastaavaa muutosta havaittiin vuoden 2004 jälkeen, kun Baltian maat liittyivät Natoon, kerrotaan Suomen Kiinteistönvälittäjien tiedotteessa.

– Nyt onkin monien alueella olevien kuntien aika päivittää suunnitelmat ja strategiat tähän uuteen historialliseen aikakauteen ja käänteeseen, joka voi muuttaa koko alueen talouden ja asuntomarkkinan, Suomen Kiinteistönvälittäjien toimitusjohtaja Jussi Mannerberg kommentoi tiedotteessa.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa