Munck Studios
Media

Ruotsalainen Munck Studios laajentaa Suomeen aluksi podcast-tuotannoilla

11.1.2024 11:03
Mikko Perttunen
Helsingin toimitusjohtajana aloittaa Duudsonien, Docventuresin ja Tubeconin taustalta tuttu Risto Kuulasmaa.

Ruotsalainen tuotantoyhtiö Munck Studios laajenee Suomeen ja ostaa Futucast-podcastin liiketoiminnan. Isak Raution toimittamaa podcastia on tehty yli neljäsataa jaksoa.

Munck Studios on toiminut ääni- ja televisiosisältöjen parissa yli 17 vuotta, ja Suomi on nyt sen kuudes markkina-alue. Yhtiö aloittaa toimintansa Suomessa kolmella uudella podcastilla. Ensimmäiset tuotannot ovat Marja Hintikan juontama Odotushuone-podcast Liberolle, pääomasijoittajien Jyri Engeströmin ja Timo Ahopellon Startup ministeriö sekä Raution juontama Q & AI Svenska Ylelle. Yhtiöllä on myös kehityksessä lukuisia uusia podcasteja ja TV-tuotantoja.

Liiketoimintakaupan taustalla ja Munck Studios Helsingin käynnistäjä toimii Risto Kuulasmaa, joka tunnetaan muun muassa Duudsonien, Docventuresin ja Tubeconin taustalta. Kuulasmaa aloittaa Munck Studios Helsingin toimitusjohtajana ja osakkaana.

Studion sisältöjen kehittäjänä on puolestaan aloittanut Jari Keränen, joka on kehittänyt suomalaisille tv-kanaville yli 50 formaattia, joita on myyty yli 20 maahan. Keränen on lisäksi meritoitunut toimittajana.

– Munck Studios lähtee hakemaan kestävää kasvua kotimaisista ja kansainvälisistä audio- ja TV-tuotannoista. Meillä on kansainvälisen yhtiön osaaminen ja resurssit. Podcastien kuuntelu jatkaa tutkitusti kasvuaan ja taantuman aika on loistava hetki luoda uutta ja mielenkiintoista sisältöä, Kuulasmaa visioi tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)