Kuvaaja:
Relex Solutions
Digitaalisuus

Relex laajensi yhteistyötä Viron Prismojen kanssa – perjantain osuus koko viikon tavarantoimituksista putosi merkittävästi

19.9.2023 8:58
Mikko Perttunen
Relex-yhteistyön piirissä ovat nyt kaikki etelänaapurin 14 myymälää.

Suomalainen toimitusketjujen ja vähittäiskaupan suunnitteluun ja optimointiin keskittyvä Relex Solutions on laajentanut yhteistyötään Viron Prismojen kanssa. Aiemmin Prisma Peremarketeilla on ollut jo käytössä Relexin ratkaisu kysynnän ennustamiseen ja automaattiseen tilaamiseen, mutta tämän jälkeen yhteistyö on laajentunut kaikkiin Viron 14 Prisma-myymälään.

Yhteistyön laajentumisen ytimessä olevalla kysynnän ennustamisella ja kapasiteetinhallinnalla automatisoidaan toimituksien hallintaa tavalla, joka optimoi kauppaan tulevat tilaukset ruuhkaisimmilta päiviltä, kuten perjantailta ja juhlapyhiltä, vähemmän ruuhkaisiin ajankohtiin.

Relex-yhteistyön myötä Viron Prismoissa perjantain tavaratoimitusten määrä on vähentynyt merkittävästi: aiemmin perjantaitoimitusten osuus koko viikon tavarantoimituksista oli keskimäärin kaikissa myymälöissä 28,6 prosenttia, ja optimoinnin jälkeen osuus laski 21,8 prosenttiin. Tämä on tehostanut ja sujuvoittanut kauppojen toimintaa sekä vähentänyt henkilökunnan kuormitusta.

Arvoltaan miljardisarjassa painivan Relex Solutionsin liikevaihto oli vuonna 2022 lähes 180 miljoonaa euroa. Yhtiö keräsi viime vuonna myös huiman, 500 miljoonan euron rahoituskierroksen.

Lue myös: Relex Solutions tiivistää yhteistyötään Viron suurimman päivittäistavarakauppaketjun kanssa

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)