Brändit

Rekrygaala: OP Ryhmä palkittiin vuoden työnantajabrändinä – Mehiläisellä vuoden paras rekrykampanja

6.11.2023 10:19
Mikko Perttunen
Vuoden rekrytoijaksi valittiin salamauran luonut Klara Mattsson.

Vuoden parhaat rekrytointialan teot ja tekijät palkittiin viime viikolla järjestetyssä Rekrygaalassa.

Vuoden työnantajabrändiksi valittiin OP Ryhmä, joka on tuomariston mukaan tehnyt jo vuosia pitkäjänteistä työnantajamielikuvatyötä eri kohderyhmät huomioiden.

Tuomaristo perustelee valintaa muun muassa sillä, että OP Ryhmä erottuu omassa toimialassaan. Yhtiössä on tehty asioita läpinäkyvästi, ja brändi näkyy voimakkaasti työntekijöiden kautta. OP Ryhmä saa myös työnantajabrändillään houkuteltua huomattavan hyvällä prosentilla tekijöitä.

Vuoden rekrytointikampanjaksi valittiin avoimella yleisöäänestyksellä Lähihoitajilla on elämä tehtävänä -kampanja. Mehiläisen kampanja vakuutti myös tuomariston ammattimaisen laadukkaalla toteutuksellaan ja kohderyhmälähtöisyydellään.

Keväällä 2023 toteutetulla kampanjallaan Mehiläinen halusi puhutella erityisesti tulevaa ammattiaan pohtivia nuoria ja uran alussa olevia lähihoitajia. Kampanjan kasvoina toimi neljä Mehiläisen erilaisissa tehtävissä työskentelevää nuorta lähihoitajaa, jotka kertoivat omasta työstään.

Tavoitteena oli kasvattaa Mehiläisen houkuttelevuutta lähihoitajien keskuudessa.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Tavoitteena oli kasvattaa Mehiläisen houkuttelevuutta lähihoitajien keskuudessa ja saada heidät kiinnostumaan Mehiläisestä työpaikkana sekä kasvattaa lähihoitajien arvostusta myös suuren yleisön silmissä ja lisätä koko alan vetovoimaisuutta.

Pemamek Oy:n eläkeläisten mentorointiohjelma palkittiin Vuoden rekrytointitekona. Pemamek lanseerasi keväällä 2023 mentorointiohjelman, jossa yrityksestä jo eläköityneiden työntekijöiden osaaminen pääsee hyötykäyttöön perehdytyksessä.

Vuoden rekrytoijaksi valittiin vanhusseurapalvelu Seuranan rekrytoija Klara Mattsson. Mattssonin mittavat saavutukset ja työn yhteiskunnallinen merkitys tekivät vaikutuksen tuomaristoon.

Vain vuosi sitten Mattsson aloitti rekrytointiuransa harjoittelijana.

Viimeisen vuoden aikana Mattsson on rekrytoinut kaikkiaan noin 300 uutta eläkeikäistä seuralaista yksinäisyyttä kokevien vanhusten iloksi. Työ tukee vanhusten ja omaisten hyvinvointia sekä tarjoaa eläkeläisille mahdollisuuden mielekkääseen ja merkitykselliseen työhön.

Vain vuosi sitten Mattsson aloitti rekrytointiuransa harjoittelijana, tavoitteenaan kehittyä ammattimaiseksi eläkeläisten rekrytoijaksi. Nyt hän johtaa Seuranan koko rekrytointitiimiä.

Työ- ja organisaatiopsykologi Päivi Montgomery palkittiin Vuoden rekrytointialan kehittäjänä. Hän työskentelee rekrytointikonsulttina ja uraohjaajana. Pitkäaikaisen työnantajansa MPS Careerin lisäksi Montgomery tekee töitä myös muille työnantajille.

Montgomery saa tuomaristolta kiitosta alan kehittämiseksi tekemästään tinkimättömästä työstä, jolla hän on edistänyt rekrytoinnin yhdenvertaisuutta ja työelämän moninaisuutta. Montgomery haluaa edistää erityisesti vähemmistöryhmien asemaa työnhaussa.

Montgomery on itsekin osatyökykyinen. Vakavasta sairaudestaan huolimatta Montgomery jatkaa työtään inklusiivisemman työelämän eteen.

Rekrygaalassa 2023 palkittiin myös ensimmäistä kertaa kokonaisvaltaisesta elämäntyöstä, kun Marcus Herold sai kaikkien aikojen ensimmäisen Rekrytoinnin elämäntyöpalkinnon. Tunnustuksen tarkoituksena on nostaa jalustalle pitkän ja vaikuttavan uran rekrytointialalla tehneitä ihmisiä. Herold perusti MPS-Yhtiöt vuonna 1975.