Jussi Helttunen
Toimistot

Neljä toimittajataustaista viestijää perusti uuden sisältötoimiston

4.9.2023 12:46
Mikko Perttunen
Sisällönteon markkinoilla on nelikon mukaan aukkoja paikattavaksi.

Miia Savaspuro (vas.), Kati Haapakoski, Anna Niemelä ja Elina Yrjölä ovat perustaneet uuden, yhteisen sisältötoimiston, Wise Wordsin.

Nelikkoa yhdistää viime vuosien yrittäjyyden lisäksi vahva journalistinen tausta.

Savaspuro on työskennellyt viime vuodet yrittäjänä, ja ennen sitä monta vuotta Ellun Kanoilla. Ennen toimistouraansa hän toimi yli 15 vuotta toimittajana Ylellä, MTV3:lla, Helsingin Sanomilla, STT:llä ja pisimpään Kauppalehdessä.

Haapakoski, Niemelä ja Yrjölä ovat toimineet viime ajat yhdessä yrittäjinä. Kaikkia yhdistää työhistoriassa myös Mediuutiset, jonka päätoimittajana jokainen on vuorollaan toiminut.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Haapakoski on lisäksi työskennellyt muun muassa Alma Medialla ja Taloussanomissa. Niemelä puolestaan on monien muiden tehtäviensä lisäksi työskennellyt esimerkiksi Markkinointi&Mainonnan toimittajana vuoden 2008.

Yrjölällä on pitkän yrittäjä- ja hallituskokemuksen lisäksi toimittajataustaa Talouselämästä, Taloussanomista, Yleltä ja Turun Sanomista.

Wise Wordsin tiedotteessa kerrotaan, että viime vuosina nelikko on huomannut, että sisällönteon markkinoilla on aukkoja, joita he osaavat paikata.

– Sote, mutkikkaat yhteiskunnalliset kokonaisuudet, vastuullisuus, teollisuus, ict, rakennusala, ylipäätään b2b ovat meille tuttuja journalistiajoiltamme. Ymmärrämme kaikki myös bisnestä, koska olemme itse tehneet sitä. Emme halua tehdä sisältöä sisällön vuoksi, mutta tiedämme, että monilla organisaatioilla on paljon hyödyllistä, kiinnostavaa ja tärkeää sanottavaa, kerrotaan tiedotteessa.