Foodora
Ilmiöt

Myrsky saa ihmiset tilaamaan ruokaa kotiin – Oulussa syys- ja talvimyrskyt näkyivät Foodoralla jopa 20 prosenttia suurempana tilausmääränä

9.11.2023 10:31
Mikko Perttunen
Asiakkaat vaikuttavat olevan ymmärtäväisempiä toimitusaikojen venymiseen huonossa kelissä.

Foodora selvitti kuinka paljon huonot sääolosuhteet vaikuttavat alustan tilausmääriin. Tarkkailuajankohdiksi valikoituivat Suomea riepotellut syysmyrsky 7.10.2023 ja viime talven lumimyrsky 12.12.2022. Kohteiksi valittiin eri puolilla Suomea sijaitsevat isoimmat kaupungit, kuten Helsinki, Turku, Kuopio ja Oulu. Myrskypäiviä verrattiin tavallisiin päiviin.

Tilausmäärät kasvoivat selkeästi myrskypäivinä.

Vuoden 2022 joulukuun myrsky sai oululaiset tilaamaan jopa 20 prosenttia enemmän kuin tavallisena päivänä ja Kuopiossa tilauksia oli lokakuisena syysmyrskypäivänä 18 prosenttia enemmän kuin tavallisesti. Oulussa syysmyrskyssä tilattiin noin 17 prosenttia enemmän kuin normaalisti.

Turussa tilauksia oli molempien myrskyjen aikaan noin 5 prosenttia enemmän. Helsingissä sen sijaan tilauksia oli noin 5 prosenttia enemmän varsinaisen myrskypäivän jälkeen 8.10.2023, jolloin pääkaupungissa oli edelleen erittäin tuulista ja sateista.

Foodoran tiedotteessa muistutetaan, että talviaika on erityisesti ruoan ja päivittäistavaroiden kuljetukselle vilkkainta aikaa, koska kuluttajat jäävät mielellään kotiin. Kesällä ihmiset liikkuvat enemmän ulkona.

– Huonojen sääolosuhteiden vuoksi myös kuljetusajat saattavat venyä. Läheteillä on samanlaisia haasteita, kuin kaupunkilaisilla: liikkuminen voi olla hankalampaa, auto voi jumiutua lumeen tai parkkipaikan löytäminen on hankalampaa. Mahdolliset kuljetusaikojen venymiset eivät kuitenkaan näy suoranaisesti yhteydenottojen kasvuna asiakaspalveluun. Asiakkaat ovat ymmärtäväisiä huonon kelin vaikutuksista liikkumiseen, Foodoran operatiivinen johtaja Lauri Syvänen kertoo tiedotteessa.

Lue myös: Foodora otti käyttöön ruoka-annosten tekoälykuvat Suomessa – annoskuva voi vauhdittaa ravintolan myyntiä jopa 10 prosenttia

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)