Foodora (tekoälykuva)
Myynti

Foodora otti käyttöön ruoka-annosten tekoälykuvat Suomessa – annoskuva voi vauhdittaa ravintolan myyntiä jopa 10 prosenttia

24.10.2023 13:04
Mikko Perttunen
Tekoälykuvia on lisätty Foodoran sovellukseen lokakuun aikana eri ravintoloille jo noin 3500 kappaletta.

Suomen Foodora ottaa ensimmäisenä sovelluksen toimintamaana käyttöön tekoälyllä luodut annoskuvat.

Mikäli kuva myytävästä tuotteesta uupuu tai ei ole tarpeeksi houkutteleva, tuote jää usein ostamatta, muistutetaan Foodoran tiedotteessa. Erityisesti vaatteiden ja huonekalujen myynti perustuu laadukkaisiin tuotekuviin, ja asuntojen myynnissä kuvat ovat jopa edellytys asiakkaiden mielenkiinnon herättämiseksi. Asiakkaan näkökulmasta on siis tärkeää saada visuaalinen käsitys ostettavasta tuotteesta.

Digitaalisessa ajassa kuvien merkitys on vain kasvanut, kun ostopäätös tehdään useimmiten mobiililaitteella. Kuvien kerääminen ravintoloilta on kuitenkin Foodoran mukaan iso prosessi, joka on tuottanut päänvaivaa monelle ravintolan omistajalle. Jotta annoksesta saadaan laadukas, tuoreutta korostava kuva, monen asian tulee onnistua kohdilleen samanaikaisesti.

Foodoran omistavan Delivery Heron Aasian markkinalla tehdyn tutkimuksen mukaan kuvat lisäävät ravintoloiden myyntiä jopa 10 prosenttia.

"Suomessa olemme saaneet vastaavia tuloksia."
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

– Suomessa olemme saaneet vastaavia tuloksia. Kuvien lisääminen on vauhdittanut myyntiä 8 prosenttia, Foodoran kaupallinen johtaja Einar Toivonen kertoo tiedotteessa.

Tekoälykuvia on lisätty Foodoran sovellukseen lokakuun aikana jo noin 3500 kappaletta eri ravintoloille. Joidenkin tuotteiden kohdalla myynnissä on tapahtunut käänne positiivisempaan jo muutamassa päivässä.

Tekoälyn luomat kuvat ovat Foodoran mukaan kuin aidot annoskuvat, sillä tekoäly ottaa annoksen idean olemasta olevista annoskuvista sekä annoskuvauksesta. Foodoran mukaan tekoälyn luomat kuvat vastaavat siis todellista annosta. Asiakasta varten tekoälyn luomissa kuvissa on vesileima, josta tunnistaa kuvan alkuperän.

Kaikkia kuvia Foodorassa ei tulla vaihtamaan tekoälykuviksi. Ravintoloita myös kannustetaan käyttämään aitoja kuvia. Tekoälypohjaiset kuvat lisätäänkin puuttuvien annoskuvien paikalle.