Kimmo Ervola
Mainonta

Modernin joulun ikoninen hahmo kiertää taas Suomea – Coca-Cola lanseeraa kansainvälisen joulukampanjansa Rovaniemellä

25.10.2023 9:09
Mikko Perttunen
Joulurekka on tähän mennessä vieraillut jo 30 suomalaisella paikkakunnalla.

Coca-Colan Joulurekan kiertue saa tänä vuonna erityisen aloituksen, kun Coca-Cola Company järjestää Rovaniemellä joulukampanjansa kansainvälisen lanseeraustilaisuuden. Tapahtumaan odotetaan saapuvan sata kansainvälisen median edustajaa ja vaikuttajaa.

Joulurekka tekee tänä vuonna Suomen joulukiertueensa Rovaniemeltä kuudelle muulle paikkakunnalle: Kemiin, Ouluun, Seinäjoelle, Espooseen, Tampereelle ja Helsinkiin. Tämän lisäksi Helsingistä rekka jatkaa matkaansa vielä yhteen yllätyspaikkaan, joka julkistetaan vasta myöhemmin. Nyt Suomessa viidennen kerran järjestettävä kiertue alkaa marraskuun alussa.

Paikkakunnista Espoo ja Kemi ovat mukana ensimmäistä kertaa. Ennen tätä vuotta Joulurekka on vieraillut 30 suomalaisella paikkakunnalla ja kansainvälisesti yli 300 kaupungissa.

Joulurekkakiertue toimii tänä vuonna yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvä Joulumieli -keräyksen kanssa. Kaikki tapahtuman pantit lahjoitetaan keräyksen kautta vähävaraisten lapsiperheiden joulupöydän ruokalahjakortteihin. Lisäksi Coca-Cola tekee erillisen lahjoituksen Suomen Punaisen Ristin kotimaan toimintaan ja erityisesti ruoka-apuun.

Coca-Colan Joulurekka nähtiin ensimmäisen kerran virvoitusjuomabrändin joulumainoksissa 1990-luvulla. Se tunnetaan paitsi valoistaan ja punaisesta väristään myös joulurekan kyljessä komeilevasta joulupukkihahmosta, joka on Haddon Sundblomin 1930-luvulla piirtämä. Sundblomin isä oli kotoisin Ahvenanmaalta. Hänen luomansa hahmo on kansainvälisesti muokannut käsitystä siitä, miltä joulupukki näyttää.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)