Manu Camargo / Unsplash
Brändit

Kuluttajat valitsivat vuoden parhaan kaupan – ykköskriteerinä nopea toimitus

14.12.2023 13:50
Iina Kansonen
Nopean toimituksen lisäksi kuluttajat arvostavat ostamisen helppoutta ja edullisia hintoja. Ostoksissa näkyvät nyt myös TikTok-trendit.

Kuluttajat ovat äänestäneet Vuoden paras kauppa -kilpailun voittajaksi kauneusalan verkkokauppa Cocopandan. Kilpailussa valittiin lisäksi voittajat seitsemässä eri kategoriassa. Kilpailussa kuluttajat arvioivat kauppojen tarjoamaa asiakaskokemusta. Tänä vuonna kuluttajat arvostivat erityisesti nopeaa toimitusta, ostamisen helppoutta ja edullisia hintoja.

Cocopandan markkinoinnista vastaavan Anne-Mari Pelkosen mukaan mukaan taloustilanne on lisännyt asiakkaiden hintatietoisuutta, ja hinta on tärkein ostopäätöksen kriteeri. 

"Trendit vaikuttavat kysyntään nopeastikin, joten pitää olla koko ajan valppaana ja valmis vastaamaan asiakkaiden toiveisiin, muuten he menevät muualle."

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

– Koitamme jatkuvasti parantaa verkkokauppaamme ja palveluamme, mutta voitto tuli silti kyllä ihan puskista entistä kovemman kilpailun keskellä. Saamme usein kiitosta hyvästä asiakaspalvelusta, selkeästä nettisivusta sekä hyvistä tarjouksista. Hintojen kilpailukykyisyyteen meillä kiinnitetään ihan erityisen paljon huomiota: olemme ottaneet käyttöön automaattisen hinnoittelun, jotta voimme tarjota asiakkaille mahdollisimman edulliset hinnat verrattuna kilpailijoihin. Olemme myös parantaneet ja selkiinnyttäneet tarjousten ja ehtojen kommunikointia sekä panostaneet chatbottiin. Lisäksi ostosten tekemisen helppous ja selkeys saa usein ylistystä, shoppailu on smoothia ja sopiva tuote löytyy nopeasti, Pelkonen sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa ostoksissa näkyvät TikTok-trendit.

– Trendit vaikuttavat kysyntään nopeastikin, joten pitää olla koko ajan valppaana ja valmis vastaamaan asiakkaiden toiveisiin, muuten he menevät muualle. Asiakkaat ovat myös entistä kiinnostuneempia tuotteiden sisältämistä ainesosista ja kuluttaminen on tietoisempaa.

Kilpailussa seitsemässä tuotekategoriassa palkittiin seuraavat kaupat:

Koti & sisustus: KitchenOne
Remontti & puutarha: StayPro
Tietokoneet & pelaaminen: ProShop
Urheilu & harrastukset: Hylte Hunting & Outdoor
Kauneus & terveys: Cocopanda
Kulkuvälineet & tarvikkeet: Rengas365
Kodin elektroniikka: Verkkokauppa.com

Kilpailun järjestää Pohjoismaiden suurin hintavertailuopas Hintaopas, ja äänestykseen voivat osallistua sen käyttäjät. Vuoden paras kauppa -kilpailussa olivat mukana arviot, jotka jätettiin joulukuun 2022 ja marraskuun 2023 välisenä aikana. Ääniä jaettiin Pohjoismaissa yhteensä yli 65 000.