Kuvaaja:
Toimistot

Kalle Wallin ja Pia Hannukainen Grand Onen päätuomareiksi – kisassa kaksi uutta kategoriaa

1.12.2023 12:00
Mikko Perttunen
Päätuomarit odottavat töiltä yllätyksellisyyttä ja oivaltavuutta.

Digitaalisen median kilpailu Grand Onen päätuomareiksi on kutsuttu Nord DDB Helsingin luova johtaja ja osakas Kalle Wallin sekä OP Ryhmän muotoilujohtaja Pia Hannukainen.

Wallin on työskennellyt aiemmin Milttonilla, TBWA\Helsingillä ja 358:ssa. Hän on myös MarkkinointiUutisten kolumnisti. Grand One -kilpailussa Wallin vastaa markkinointiviestintäkategorioiden päätuomaroinnista. Hannukainen on puolestaan työskennellyt aiemmin tutkijana ja luennoitsijana Aalto-yliopistossa ja samalla myös vierailevana tutkijana MIT:ssa. Tänä syksynä hän palasi Aalto-yliopistoon osa-aikaisena työelämäprofessorina. Grand Onessa Hannukainen vastaa palvelukehitys- ja palveludesign-kategorioiden päätuomaroinnista.

Yhdessä Wallin ja Hannukainen johtavat 40-henkistä kategoriatuomaristoa.

Lue myös: Palaa Grand One -tunnelmiin - katso MarkkinointiUutisten kuvat gaalasta

– Odotan näkeväni töitä, jotka yllättävät tuomariston. Töitä, joissa on jotain uutta ja raikasta – on se sitten strategiassa tai toteutuksessa, tai parhaimmillaan molemmissa, Wallin toteaa tiedotteessa.

– Työllä pitää olla oikea tarkoitus ja tavoitteet, sekä niihin kohdistettu luova ja tehokas ratkaisu, joka johtaa uskottaviin tuloksiin. Kaikki tämä on pitänyt onnistua pukemaan huomiota herättävään muotoon jättäen jäljen kohdeyleisöön, hän jatkaa.

Menestyjissä pitää yhdistyä asiakkaan, liiketoiminnan ja teknologian näkökulmat optimaalisella tavalla.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Hannukainen puolestaan kertoo, että palvelu- ja muotoilupuolen menestyjissä pitää yhdistyä asiakkaan, liiketoiminnan ja teknologian näkökulmat optimaalisella tavalla.

– Voittajatöissä näkyy oivallus ja tinkimätön työ, hän toteaa.

Grand Onen kilpailukategorioita muokataan lähes vuosittain. Tänä vuonna mukana on kaksi uutta kategoriaa: Ekologisin verkkopalvelu sekä Paras podcast. Tapahtuman yhteistyökumppani Jodelin kanssa gaalassa valitaan myös paras Jodel-toteutus.

– Digipalveluiden aiheuttamasta hiilijalanjäljestä on puhuttu aika vähän, vaikka ongelma on mittava. Internetin aiheuttamat päästöt ovat samaa luokkaa kuin lentoliikenteen ja kasvavat nopeasti. Haluamme nostaa esiin töitä, joissa ongelma on pyritty taklaamaan esimerkillisesti, Grand Onen tuottaja Jani Järvinen kommentoi.

Grand One -voittajat julkistetaan 21. maaliskuuta.

Lue myös: Porisuhdeneuvoja teki sen taas – putsasi myös Grand One -palkintopöydän