Toimistot

Ilmari Piela Omnicomille – rekrytointi on osa konsernin mittavia tekoälypanostuksia

14.8.2023 12:51
Mikko Perttunen
Piela on tunnettu etenkin B2B-markkinoinnin asiantuntijana.

Tiedolla johdettavan markkinoinnin kokenut asiantuntija Ilmari Piela siirtyy Omnicom Media Group Finlandin palvelukseen. Markkinoinnin muutosjohtajan ominaisuudessa Piela tulee auttamaan suomalaisyrityksiä tehostamaan ja modernisoimaan markkinointimallejaan.

Piela on tunnettu etenkin B2B-markkinoinnin asiantuntijana. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Valveella, Wärtsilällä, useammassa suomalaisessa mediatalossa sekä itsenäisenä konsulttina.

Pielan mukaan markkinointia tekevien yritysten lähitulevaisuuden ratkaistavien asioiden lista on selkeä: Päätöksiä on tehtävä etenkin markkinointiorganisaatioiden toiminnan ohjaamiseen datan ja tulosten avulla, sekä markkinoinnin strategisen johtamisen puolella. Lisäksi on huolehdittava omasta osaamisesta, sekä hyödynnettävä uuden ajan markkinointiteknologiaa, kuten tekoälyä ja automatisaatiota, mahdollisimman järkevästi.

"Erityisesti generatiivinen tekoäly muuttaa markkinoinnin suunnittelua ja toteutusta."
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

– Erityisesti generatiivinen tekoäly muuttaa markkinoinnin suunnittelua ja toteutusta nyt voimakkaammin kuin ehkä mikään markkinoinnin historiassa. Halusin OMG:lle töihin, koska yhtiö pystyy Omni-alustan kautta tuomaan asiakkailleen strategisen kilpailuedun, Piela toteaa tiedotteessa.

Omni on tekoälyavusteinen markkinoinnin suunnittelun alusta.

Rekrytointi on osa OMG Finlandin mittavia tekoälypanostuksia. Konserni lanseerasi kesäkuussa Cannes Lionsissa tekoälypohjaisen Omni Assist AI -suunnittelualustan, joka hyödyntää generatiivista tekoälyteknologiaa ja Omnicomin datavarastoja.

– Tuomme syksyn aikana Omni Assistin suomalaisten markkinoijien käyttöön, ja odotamme siitä valtavaa tehokkuusloikkaa mediasuunnittelun, tiedon analysoinnin, päätöksenteon nopeuttamisen ja mediaoptimoinnin saralla, sanoo Omnicom Media Group Finland:in toimitusjohtaja Teemu Neiglick tiedotteessa.

Omnicom Media Group Finland Oy on osa New Yorkin pörssissä noteerattua maailman suurimpiin kuuluvaa mainos- ja mediatoimistokonserni Omnicom Groupia. Omnicom Media Groupiin kuuluu Suomessa mediatoimistot ToinenPHD Oy ja OMD Finland Oy sekä vuonna 2017 perustettu Hearts and Science Oy. Yhtiöryhmän liikevaihto on 110 miljoonaa euroa ja se työllistää 150 markkinoinnin ja viestinnän ammattilaista.