Kuva: Canva Pty Ltd.
Brändit

Helsinki on maailman 13. paras etätyökaupunki, mutta sijoitus on laskenut

16.4.2024 15:10
Mikko Perttunen
Etätyöympäristöön vaikuttavat myös kohteen houkuttelevuus ja kulttuurimahdollisuudet, jotka laskevat Suomen pääkaupungin sijoitusta.

Kansainvälisen rekrytoinnin asiantuntijayrityksen Remoten globaalin etätyöselvityksen mukaan Helsinki on maailman 13. paras kohde etätyöntekijöille ja diginomadeille. Diginomadit ovat etätyöläisiä, jotka voivat työskennellä mistä päin maailmaa tahansa.

Kolmen kärjen muodostavat Madrid, Madeira ja Toronto. Muista Pohjoismaiden kaupungeista Helsinkiä edellä ovat Tukholma sijalla 9, Reykjavik sijalla 10 ja Oslo sijalla 12. Kööpenhamina on sijalla 15. Yhteensä listalle on nostettu sata kohdetta.

Tilastokeskuksen mukaan Suomi oli toisella sijalla, kun tarkasteltiin yli puolet ajasta etätyötä tekevien osuutta vuonna 2022. Helsingin sijoitus Remoten listalla on kuitenkin ollut laskeva, sillä vuoden 2021 ensimmäisessä Best Destinations -selvityksessä Helsinki oli sijalla 5.

Helsinki ja Suomi yleisestikin saivat kiitosta yleisestä yhteiskunnan avoimuudesta, turvallisuudesta, elämänlaadusta ja onnellisuudesta.

Suomen sijoitusta puolestaan laskivat korkeat elin- ja asumiskustannukset, kohteen houkuttelevuus ja kulttuurimahdollisuudet. Helsinkiä kuvaillaan listauksessa muun muassa kohteena, joka tuo yhteen Suomen ja Pohjoismaiden vetovoiman parhaita puolia, kuten luonnon läheisyyden sekä klassisen ja modernin arkkitehtuurin. Kansainvälisille diginomadeille Helsinki tarjoaa elävän saunakulttuurin ja mahdollisuuden avantouintiin sekä monipuoliset talviurheilumahdollisuudet.

– Etä- ja hybridityön myötä diginomadit ja muut työntekijät voivat luoda uraansa paikassa, missä tuntevat olonsa inspiroituneeksi ja tuotteliaaksi, ja joka tarjoaa edellytykset hyvälle vapaa-ajan ja työn tasapainolle. Tuorein listauksemme ei pelkästään nosta esille parhaita etätyökohteita, vaan se kuvaa myös niitä tekijöitä, joita etätyötä tekevät ammattilaiset tarvitsevat menestyäkseen, Remoten johtaja Karen Falenius toteaa tiedotteessa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Top 10 -kohteet etätyöntekijöille:

1. Madrid, Espanja

2. Madeira, Portugali

3. Toronto, Kanada

4. Auckland, Uusi-Seelanti

5. Tokio, Japani

6. Pariisi, Ranska

7. Portland (Maine), Yhdysvallat

8. Taipei, Taiwan

9. Tukholma, Ruotsi

10. Reykjavik, Islanti