Ilmiöt

Halle Berry nousi Cannesin lavalle puhumaan ikääntyvän naisen kehon esittämisestä: ”Toimistoilla täytyy olla rohkeutta tarttua aiheeseen”

20.6.2023 18:05
Iina Kansonen
Hollywood-näyttelijä kertoi haluavansa muuttaa kliseistä ajatusta siitä, miltä vaihdevuosia elävät naiset näyttävät.

Cannes Lions -festivaalin lavalle nousi eilen maanantaina Hollywood-näyttelijänä parhaiten tunnettu Halle Berry. Hän keräsi salin täyteen yleisöä, eivätkä kaikki halukkaat mahtuneet kuulemaan, mitä Berryllä oli sanottavanaan.

Berry nousi lavalle Bayerin Chief Marketing and Information Officerin Patricia Corsin ja MullenLowe Globalin globaalin toimitusjohtajan Kristen Cavallon kanssa.

– Oli aika, jolloin esimerkiksi vaihdevuosista ei puhuttu. Naisia nolotti sanoa, että minulla on vaihdevuodet. Sen ajateltiin tarkoittavan sitä, ettet enää kelpaa naisena, Berry sanoi.

"Mainoksia tekevillä toimistoilla täytyy olla rohkeutta tarttua näihin aiheisiin."
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Hän huomautti, että usein ajatellaan miesten paranevan vanhetessaan, kun naisille taas tapahtuvan päinvastoin. Berryn mielestä markkinoinnissa ja mainonnassa on aika ottaa vastuuta ja alkaa puhua asioista rohkeasti ääneen.

– Mainoksia tekevillä toimistoilla täytyy olla rohkeutta tarttua näihin aiheisiin.

Näyttelijä sanoi haluavansa omalla esimerkillään muuttaa kliseisiä käsityksiä siitä, miltä vaihdevuosia läpikäyvä nainen näyttää.

Berry tunnetaan paitsi Oscar-pystejä voittaneena näyttelijänä myös ohjaajana, tuottajana ja Re spin -yhteisön ja -hyvinvointibrändin perustajana, joka puhuu naisen ikääntymisestä kiertelemättä ja suoraan.