Brändit

Globaaleja huippubrändejä boikotoidaan, koska yhtiöt ovat jatkamassa liiketoimintaansa Venäjällä

Muun muassa Coca-Cola ja McDonald’s ovat joutuneet myrskynsilmään sosiaalisessa mediassa.
Kuva:
Unsplash/Maximilian Bruck
Globaaleja huippubrändejä boikotoidaan, koska yhtiöt ovat jatkamassa liiketoimintaansa Venäjällä

Lukuisat yhtiöt ympäri maailman ovat katkaisseet tai katkaisemassa siteitään Venäjälle maan hyökkäyksen takia. Monien kohdalla se tarkoittaa, että vienti Venäjälle on päättynyt. Monet puolestaan sulkevat kauppojaan ja tehtaitaan Venäjällä tai rajoittavat palveluitaan maassa.

Vaikka Venäjä-boikotoijien lista on pitkä, ovat useat globaalit huippubrändit jatkamassa toimintojaan Venäjällä – ja nyt niihin kohdistuu toisenlainen uhka: länsimaissa asuvien ihmisten boikotoinnin kohteeksi joutuminen.

Myrskynsilmään ovat joutuneet muun muassa Coca-Cola ja McDonald’s, joita on moitittu sosiaalisessa mediassa tiuhaan tahtiin. Kumpikaan ei ole toistaiseksi vahvistanut, että yhtiöt lopettaisivat toimintansa Venäjällä.

Isobritannialainen yleisradioyhtiö BBC yritti saada yhtiöiltä kommentteja, mutta vastausta ei kuulunut.

Tunnettujen brändien tekemättömyydestä ja epäonnistuneesta viestinnästä johtuen lukuisat ihmiset kehottavat kaikkia ryhtymään boikottiin. Twitterissä trendaavat muun muassa hashtagit #BoycottMcDonalds ja #BoycottCocaCola.

McDonald’sin ja Coca-Colan lisäksi Venäjällä ovat toistaiseksi jatkamassa myös muun muassa Pepsi, KFC, Burger King ja Starbucks, jotka kaikki ovat joutuneet ihmisten hampaisiin.

Venäjä on näille kaikille merkittävä markkina. Esimerkiksi KFC:llä on Venäjällä yli tuhat ravintolaa, McDonald'silla yli 800.

Seuraa MarkkinointiUutisia sosiaalisessa mediassa ja saat tuoreet uutiset helposti feediisi.

Lisää luettavaa