Canva Pty Ltd
Digitaalisuus

Business Finlandilta 100 miljoonaa suomalaisen digiturvallisuusosaamisen viemiseksi maailmalle

2.5.2024 8:52
Mitra Vasara
100 miljoonan euron ohjelma kestää lähes viisi vuotta.

Business Finland käynnistää uuden Digital Resilience -ohjelman, jonka tavoitteena on nostaa suomalaiset digitaalisen turvallisuuden yritykset maailman kärkeen uraauurtavilla tuotteilla ja -palveluilla. Lähes viiden vuoden mittaisessa ohjelmassa suunnataan noin 100 miljoonaa euroa innovaatiorahoitukseen ja kansainvälistymispalveluihin.

Voimakkaasti kehittyvät digitaaliset teknologiat, kuten kvanttilaskenta ja generatiivinen tekoäly tuovat Business Finlandin mukaan ennennäkemättömien liiketoimintamahdollisuuksien lisäksi uudenlaisia uhkia.

– Ohjelman tavoitteena on, että suomalaiset yritykset ja tutkimusorganisaatiot luovat uusia digitaalisia ratkaisuja, jotka tuottavat turvallisuutta ja toiminnan jatkuvuutta kansainvälisesti puolustussektorin, kriittisen infrastruktuurin eri alueiden ja yleisen turvallisuuden tarpeisiin, kertoo ohjelmajohtaja Kirsi Kokko Business Finlandista tiedotteessa.

Ohjelman pääasiakkaita ovat Business Finlandin mukaan kyberturvallisuuden, digitaalisen puolustuksen sekä kriittisen viestinnän yritykset sekä tutkimusorganisaatiot. Merkittävä rooli on myös ICT-yrityksillä, joilla on ratkaisuja kokonaisvaltaiseen turvallisuuteen ja resilienssiin.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)