Kuvaaja:
Nik Shuliahin/Unsplash
Ilmiöt

70 prosenttia markkinoinnin ammattilaisista harkitsee työpaikan vaihtoa – syinä muun muassa ikäsyrjintä ja epätasa-arvoinen palkkaus

25.1.2024 9:00
Iina Kansonen
Koko alan vaihtoa harkitsee 38 prosenttia tuoreeseen työhyvinvointikyselyyn vastanneista.

Kiire, hallitsematon työmäärä ja epärealistiset odotukset. Ikäsyrjintä, epätasa-arvoinen palkkaus ja työn arvostuksen puute.

Muun muassa nämä seikat korostuivat tuoreessa markkinointialan hyvinvointikyselyssä, kun vastaajilta kysyttiin, mikä heille aiheuttaa työpahoinvointia.

Kyselystä selvisi myös, että joka viides vastaaja koki työhyvinvointinsa tilan huonona tai erittäin huonona vastaushetkellä. Hyväksi tai erittäin hyväksi sen koki 48 prosenttia vastanneista.

52 prosenttia suosittelisi nykyistä työpaikkaansa.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Kyselyn teetti Markkinointiuutisten kustantaja Markkinointikollektiivi, ja siihen vastasi 586 markkinoijaa, viestijää, mainostajaa, alan johtajaa, yrittäjää ja opiskelijaa.

Vain puolet suosittelisi omaa työtään

Vastanneista 40 prosenttia kertoo nykyisellä työpaikallaan olleen heikentävää vaikutusta henkiseen tai fyysiseen terveyteensä. 29 prosenttia sanoo työpaikallaan olleen terveytttä parantavaa vaikutusta.

Työhyvinvoinnin kannalta merkittävimmiksi seikoiksi mainittiin organisaation hyvä johtaminen, työn arvostus ja riittävä palaute, mielekkäät ja sopivasti haastavat työtehtävät sekä sopivaksi koettu palkkaus.

52 prosenttia suosittelisi nykyistä työpaikkaansa ja 62 prosenttia markkinointialaa.