Vuoden 2024 Mimmit koodaa -palkinnon voittanut Reetta Siltasalmi-Kautto (vas.) sekä viime vuoden voittaja Ursula Koski. Kuva: Mikke Pöyhönen, Photomikke
Digitaalisuus

Vuoden 2024 Mimmit koodaa -palkinto IT-alan tasa-arvoa edistäneelle vaikuttajalle

19.4.2024 13:44
Mikko Perttunen
”IT-palveluiden käyttäjät ovat moninainen joukko ihmisiä ja siksi on tärkeää, etteivät palveluiden kehittäjätkään ole täysin samasta muotista.”

Mimmit koodaa -palkinnon vuonna 2024 on voittanut Reetta Siltasalmi-Kautto, joka on tullut tunnetuksi omaleimaisella tyylillään ja kannustavalla otteellaan.

Siltasalmi-Kautto on insinööri, työskennellyt alalla 15 vuotta ja tähdännyt IT-uralle lapsesta saakka. Silti oman paikan löytäminen miesenemmistöisellä alalla on vaatinut määrätietoista tekemistä ja sinnikästä vaikeuksien läpi menemistä.

Jakaakseen tietoa IT-alan mahdollisuuksista ja alalle tuoneista eri urapoluista Siltasalmi-Kautto pyörittää tällä hetkellä muun muassa Hyppää pinkkiin Teslaan -nimistä Youtube-sarjaa, jossa esiin pääsevät niin kokeneet ammattilaiset kuin vasta-alkajat.

–Omalla glitterin ja pinkin sävyisellä tyylillään Reetta paitsi jakaa asiantuntijuuttaan ja rohkaisee muita tekemään samoin, tuo näkyviin lisää kipeästi kaivattuja esikuvia sille, mitä kaikkea IT-alan asiantuntija voi työkseen tehdä, mitä reittejä alalle voi tulla ja miltä asiantuntijuus voi näyttää. Tällä on suuri merkitys työelämänsä suuntaa miettiville, nuorille ja alanvaihtajille, jotka eivät ehkä löydä itseään alan stereotyyppisimmästä muotista, Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi kuvailee tiedotteessa.

Sytyke vaikuttamistyön tekemiseen kyti Siltasalmi-Kauton omista kokemuksista, kuten sen ihmettelemisestä, miksi hän on unelma-alallaan eri tilanteissa usein itse ainoa nainen.

–IT-palveluiden käyttäjät ovat moninainen joukko ihmisiä ja siksi on tärkeää, etteivät palveluiden kehittäjätkään ole täysin samasta muotista. Kun palvelut on tehty kunnolla alusta saakka, kehitysprosessi on nopeampi ja resursseja säästyy. Innovaatiot ovat myös parempia, kun eritaustaiset ihmiset ovat tekemässä asioita yhdessä, Siltasalmi-Kautto toteaa tiedotteessa.

Mimmit koodaa -palkinto jaettiin tänään neljännen kerran yli 1000 osallistujan suuressa Mimmit koodaa AI ja data -virtuaalitapahtumassa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Mimmit koodaa

Ohjelma Käynnistettiin vuonna 2018 tarpeesta murtaa kestämätöntä mielikuvaa osaajapulasta kärsivästä ohjelmistoalasta vain miesten työpaikkana.

Toimintavuosiensa aikana Mimmit koodaa -ohjelma on kasvanut 11 000 jäsenen yhteisöksi ja tuonut alalle 1000 uutta asiantuntijaa.

Ohjelma toimii yli 100 teknologiayrityksen kanssa tasa-arvoisen ja monimuotoisen teknologian puolesta, ratkaistakseen osaajapulaa ja purkaakseen sukupuolen mukaista työelämän segregaatiota yhteiskunnassa.  Ohjelman pitkäaikaisena tavoitteena on edistää tulevien sukupolvien mahdollisuuksia opiskella ja menestyä IT-alalla sukupuolesta riippumatta.

Mimmit koodaa on voittanut muun muassa Euroopan unionin tasa-arvopalkinnon.