Laura Oja
Toimistot

Viestintätoimisto Kaiku nimittää kaksi uutta toimitusjohtajaa

24.10.2023 12:00
Mikko Perttunen
Yhtiössä haluttiin löytää toimintatapa, joka vähentää kuormitusta ja lisää vuorovaikutusta.

Viestintätoimisto Kaiun johtoryhmän jäsenet Katariina Ahonen ja Kasper Stenbäck aloittavat yrityksen toimitusjohtajina. Samalla pitkäaikainen toimitusjohtaja ja perustajaosakas Pete Saarnivaara siirtyy Kaiun hallituksen puheenjohtajaksi ja jatkaa asiakasjohtajan sekä strategisen konsultin tehtävissä.

– Ehdotus malliin tuli Kassulta (Stenbäck) ja minulta. Halusimme löytää johtamistavan, joka vähentää kuormitusta, lisää vuorovaikutusta ja kannustaa miettimään työelämää uusiksi. Toimimme niin asiakastyössäkin: meillä on kahden silmäparin periaate, miksemme siis noudattaisi sitä johtamisessakin? Tässä mallissa on myös vahva inhimillinen viesti. Vastuun kantaminen yksin ei ole ainoa tapa. Sitä saa ja pitää haastaa, Ahonen kommentoi tiedotteessa.

Myös Stenbäck kertoo, että toimitusjohtaja jää usein yksinäiseksi.

– Perinteisten rakenteiden kyseenalaistaminen vaatii kuitenkin uskallusta. Meillä malli toimii erityisen hyvin juuri tässä hetkessä, kun takana on fuusio ja paljon muutoksia. Sekä Kata että minä olemme olleet mukana näissä muutoksissa, ja kummallakin on pitkä yli kymmenen vuoden historia yhtiöissä, hän toteaa.

Viestintätoimistot Kaiku Helsinki ja Cocomms muodostivat keväällä 2021 viestintätoimisto Kaiun, joka työllistää nyt noin 40 henkilöä. Ahosen tausta on Kaiku Helsingissä ja Stenbäckin puolestaan Cocommsissa. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2022 noin 5,5 miljoonaa euroa.

15 vuotta yritystä vetänyt Saarnivaara pääsee nyt vetämään henkeä toimitusjohtajan tehtävästä.

– Pysyn Kaiussa edelleen, mutta keskityn jatkossa hallituksen puheenjohtajan tehtäviin sekä myyntiin ja asiakastyöhön. Haluan hyödyntää pitkää liikkeenjohdon, markkinoinnin ja viestinnän kokemustani asiakkaiden hyväksi ja vapauttaa aikaa johdon konsultointiin. Myös coachingin ja tekoälyn opinnot kiinnostavat, Saarnivaara toteaa.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)