Kuva: Canva Pty Ltd.
Digitaalisuus

Viestintäsektorin kiristysohjelmahyökkäyksissä alkuvuonna 177 prosentin kasvu

15.4.2024 10:24
Mikko Perttunen
Suomessa kyberhyökkäyksiä oli 12 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksellä kyberuhat ovat kasvaneet huolestuttavasti edellisvuoden tapaan ympäri maailman, kertovat Check Point Researchin tiedot.

Vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä hyökkäysten määrä kasvoi 28 prosenttia viime vuoden viimeisestä neljänneksestä ja oli 5 prosenttia suurempi kuin vuoden 2023 samalla ajanjaksolla.

Yksi osa kyberhyökkäyksiä ovat kiristysohjelmahyökkäykset, joiden kohteena oli eniten valmistussektori. Siihen kohdistui 29 prosenttia kaikista julkaistuista hyökkäyksistä ja kasvua oli 96 prosenttia. Suurin kasvu koettiin viestintäsektorilla, jossa hyökkäysten määrä kasvoi 177 prosenttia, todennäköisesti nopean digitaalisen transformaation ja kriittisen roolin vuoksi.

Kaikista kyberhyökkäyksistä eniten hyökkäyksiä kohtasi koulutus- ja tutkimussektori, jossa nähtiin keskimäärin 2 454 hyökkäystä organisaatiota kohden viikoittain.

Euroopassa kyberhyökkäysten määrä kasvoi maltillisesti 0,4 prosenttia. Suomessa kyberhyökkäykset ovat itse asiassa vähentyneet 12 prosenttia vuoden takaisesta. Afrikassa hyökkäysten määrä kasvoi 20 prosenttia, kun taas Latinalaisessa Amerikassa hyökkäysten määrä väheni saman verran.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Check Point Software Technologies Ltd. on tekoäly- ja pilvipohjaisten kyberturvallisuusalustojen tarjoaja, joka suojaa yli 100 000 organisaatiota ympäri maailmaa.

Check Point Research on yhtiön tutkijaryhmä, joka kerää ja analysoi ThreatCloud-verkkopalvelun tallentamat maailmanlaajuiset kyberhyökkäystiedot. Tutkijaryhmä koostuu yli 100 analyytikosta ja tutkijasta, jotka tekevät yhteistyötä muiden tietoturvayhtiöiden ja viranomaisten kanssa.