Vaisala
Brändit

Vaisala nousi Euroopan ilmastojohtajien terävimpään kärkeen – yhteensä 20 suomalaisyritystä mukana FT:n listalla

6.5.2022 8:35
Toni Rajamäki
Vaisala nousi 14. sijalta viidenneksi. Suomalaisista seuraavana tulevat Fortum ja Tokmanni.

Palveluja ympäristönmittaukseen ja teollisuuden mittaustarpeisiin tarjoava suomalaisyritys Vaisala kuuluu Euroopan ilmastojohtajiin, kertoo Financial Times -lehden tuore listaus, jossa tarkastellaan yhtiöiden päästövähennyksiä suhteessa liikevaihdon kasvuun vuosien 2015 ja 2020 välillä.

Vaisala on 400 yhtiön ilmastojohtajien listauksessa peräti viidentenä. Vuosi sitten yhtiö löytyi sijalta 14.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Financial Times keskittyy yritysten suorien päästöjen päästöintensiteettiin viiden vuoden ajalta. Näihin päästöihin lukeutuvat suorat kasvihuonekaasupäästöt ja ostetun energian päästöt. Intensiteetti puolestaan laskee päästöt suhteessa yrityksen liikevaihtoon. Vaisalan vähennyslukemat näillä mittareilla ovat 41,3 prosenttia.

– Päästövähennyksemme ovat suurelta osin seurausta Vaisalan 100-prosenttisesti uusiutuvan sähkön käytöstä – tavoite, jonka saavutimme vuonna 2020. Teemme jatkuvasti paljon työtä vähentääksemme ympäristöjälkeämme. Nyt keskitämme huomiomme erityisesti Scope 3 -päästöihin, jotka eivät lukeudu Financial Timesin listaan, ja nämä päästövähennystavoitteet tulevat olemaan kunnianhimoisia, kommentoi Vaisalan vastuullisuuspäällikkö Marjo Hietapuro tiedotteessa.

Vaisalan edellä listalla ovat vain sveitsiläinen Logitech International, italialainen CAP, ruotsalainen ICA Gruppen ja saksalainen Rosenberger.

Listalla on yhteensä 20 suomalaisyritystä. Vaisalan jälkeen seuraavana tulevat energiayhtiö Fortum ja vähittäiskauppaketju Tokmanni, jotka löytyvät sijoilta 26 ja 27. Muut listalle yltäneet suomalaiset ovat Citycon, HKScan, Kesko, Elisa, Orion, Uponor, Metso Outotec, L&T, Valmet, Stora Enso, Posti Group, OP, Huhtamäki, Nokian Renkaat, Neste, Konecranes ja Kone.

Katso koko 400 yhtiön lista täältä.